Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezek az "autókereskedők"...

Ezek az "autókereskedők" hogyan vesznek autót?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék általánosítani, de általában roma származású emberek(semmi bajom velük!!!). Autókereskedéssel foglalkoznak, de magánszemélyek és nem mint cég. Hogyan vesznek autót? Kis értékű autót megvesznek 150-200-ért, 350-400-ért elpasszolják. De névre írják? Mert az is csomó pénz + biztosítás isé
2021. dec. 31. 18:18
1 2
 11/13 Dzsoki ***** válasza:
Úgy,hogy kifizetik az eladónak.Az lehet,hogy nem íratják át,de mit csinálnak,ha bejelentem,hogy eladtam?Meg lehet csinálni,hogy egy biankót írnak,de attól,néven marad.Vagyis a tulaj(üzembentartó) fizeti a biztosítást,adót,az esetleges közlekedési szabálysértéseket,tilosban parkolást stb.Aki ebbe belemegy,szamarabb a lónál,de mindenre van balek.Igen,általánosítás nélkül,ha ezt egy szőke,kék szemű csinálja,a kaptafa,ugyanaz.
2021. dec. 31. 22:15
 12/13 anonim ***** válasza:
57%

Tőlem rendesen adásvételivel vették meg, persze nem így akarták, de mondtam csak így vagyok hajlandó eladni még akkor sem megyek bele abba hogy üzembentartóit írunk és csak akkor adnak adásvételit ha tovább adták mert megmondták hogy Ők azért veszik hogy helyre hozzák mert egyrészt hibásan adtam el, másrészt annyira sokat nem kértem érte. Aztán mondták hogy elviszik annyiért amennyit eredetileg kétem mert többet ajánlottak mint amennyiért meghirdettem ha a nevemen marad de írunk adásvételit dátum nélkül és vevő név nélkül. dologra nemet mondtam. Aztán elvitték eredeti áron rendesen nevükre írva az adásvéetlit amit leadtam okmányirodába el is fogadták és le is került a nevemről az autó. Azt meg tudtam hogy valamennyire összetákolják és tovább adják, ezzel is kezdték hogy kereskedők csak hogy ne érezzem átverve magam, de próbálkoztak így is átverni, nem sikerült mert túl sok fórumot olvasok és néhány ismerősöm hibájából tanulva nem adtam oda csak úgy akárkinek.

Persze a normálisabb kereskedők akik korrekt üzletet akartak papírozás terén pofátlanul lejebb vitték az árat hogy minél kevesebbért adjam el, de nem engedtem semmit belőle mert az autónak csak egy hibája volt ami sokat vett le az értékéből de így is számos oylan dolgok voltak benne amik így is többet értek mint amennyiért hirdettem és eladtam. Nekem meg az volt a cél hogy valamennyi jöjjön be és szabaduljak meg tőle, vigyék el kerüljönle a nevemről és ennyi.

2021. dec. 31. 23:29
 13/13 Dzsoki ***** válasza:
Kérdező!Szóval így is úgy is.Aki adásvételivel adja,attól kicsit nyomottabb áron,problémás papírral,többért.Nem csinálnák,ha nem érné meg.Esetleg csak esztétikailag mutatósabbá teszik.Lehet az óra állással játszani,de rizikós,mert nem lehet benne,mint az előző vizsgán.
2021. dec. 31. 23:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!