Mikor vezettél először egyedül a leghosszabb távra?
1992-ben.
Budapestről Székesfehérvárra.
Száraz.
Mikor olyan munkahelyre kerültem, ahol rendszeresen kellett külső helyszínre járni céges autóval. 2011.12.06-án, a második munkanapomon. Jogosítványt 2000-ben szereztem, de saját autóm előtte nem volt, vezetni is csak nagyon alkalomszerűen vezettem, rövid ismert útvonalakon. Ami még ráadás előtte nap költöztem 200 km-ről Budapestre. Budapesten előtte autóval soha nem jártam.
Kaptam egy Citroen Jumpyt és aznap le kellett tolnom egy Budapest-Szentgotthárd-Budapest 600 km-es útvonalat.
Milyen volt az út? Reggel kifelé Budapestről M0 dugóban. Akkor a déli szektor még két sávos volt leállósáv nélkül, rendszeres dugókkal. Utána az út kb 2/3-a unalmas autópálya, 1/3-a országút falvakon keresztül Zala és Vas megyében. Igazából én elvagyok út közben, elnézelődök. Gotthárdon kb 1-1,5 óra dolgom volt, utána irány vissza. Visszafelé ugyanez. Este értem vissza.
Friss jogsival céges kocsival pár nap gyakorlás után szinte azonnal felmentem autópályára 250 km-t vezettem, esti ködben.
Igazából pályán szerettem meg a vezetést, mert a Pesti forgalom nagyon sok volt elsőre, pályán pedig sokkal kevesebb tényezőre kell egyszerre figyelni, így jobban tudtam figyelni a gyorsítás-lassításokra, váltásokra, előzésekre, hamarabb össze szoktam az autóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!