Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Star stop mit lehet róla tudni?

Star stop mit lehet róla tudni?

Figyelt kérdés

Star stop mennyire drága javítani ?

És a star stop káros az autóra nézve?

2021. dec. 21. 13:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%

Nekem már rutin, ahogy beindítom a motort már kapcsolom is ki s start/stop funkciót.

Én úgy vagyok vele, hogy ha már erössebb aksit meg önindító tettek bele akkor start/stop nélkül ezek még tovább bírják.

A másik meg, amikor pár órát autopályázok, és lemegyek tankolni és az első lámpánál leáll a -5 fokban, az még egy benzinesnek sem tesz jót, nemhogy egy turbó dizeknek

2021. dec. 21. 17:29
 12/16 anonim válasza:
50%

Volt ilyen szolgálati autóm.

Idegesített nagyon így én is kikapcsoltam.

2021. dec. 21. 18:41
 13/16 anonim ***** válasza:
90%

Javítani?! Egy erősebb önindító, nagyobb generátor, nagyobb általában AGM akku és a vezérlőelektronika. Ennyiből áll a rendszer. Ha mondjuk a generátor tönkremegy, nem drágább nagyságrendekkel a felújítása, mint a sima mezei generátornak.

Van akit zavar és folyton kinyomja a kapcsolóját. Sőt Aliexpressen van már olyan kis kütyü, amit az OBD csatlakozóba dugva automatikusan deaktiválja a rendszert.

Engem személy szerint nem zavar a működése. Általában hosszabb utakon járok. Autópályán, országúton értelem szerűen nem fogja leállítani a motort menet közben. A városba beérve piros lámpáknál ha leállít, engem nem zavar. Ahogy elengedem a fékpedált, villám gyorsan be is indítja a motort. Egyedül dugóban araszolva idegesítő egy kicsit, mikor pár másodpercenként ki-be kapcsol. Na akkor én is mindig kinyomom.

Nekem ezzel kapcsolatos meghibásodásom évek elteltével sem volt. Nem tudok olyan autótípusról, amit ennek a meghibásodása miatt kell állandóan szervizbe hordani.

2021. dec. 21. 18:49
 14/16 anonim ***** válasza:
45%

"pár órát autopályázok, és lemegyek tankolni és az első lámpánál leáll a -5 fokban"

Érdekes... 2018-as autóm van, ami 2015-től volt gyártásban. Tehát nem a legújabb fejlesztés. És nem is egy hatalmas prémium presztízsmárka. De ebben teljesen jól működik. Kb 20 szenzor jelét figyeli a rendszer. Ha nem optimális valamelyik paraméter, akkor nem állítja le a motort. Ilyen a vízhőfok, olajhőmérséklet, külső hőmérséklet, klíma/fűtés igény, fékvákuum, stb.

2021. dec. 21. 18:56
 15/16 anonim ***** válasza:

14/

11-es vagyok, de azt mégsem veszi figyelembe, hogy ne kapcsolja le ha meleg a motor/turbó

2021. dec. 22. 15:40
 16/16 anonim ***** válasza:
11-es, az enyém figyelembe veszi.
2021. dec. 22. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!