Star stop mit lehet róla tudni?
Star stop mennyire drága javítani ?
És a star stop káros az autóra nézve?
Nekem már rutin, ahogy beindítom a motort már kapcsolom is ki s start/stop funkciót.
Én úgy vagyok vele, hogy ha már erössebb aksit meg önindító tettek bele akkor start/stop nélkül ezek még tovább bírják.
A másik meg, amikor pár órát autopályázok, és lemegyek tankolni és az első lámpánál leáll a -5 fokban, az még egy benzinesnek sem tesz jót, nemhogy egy turbó dizeknek
Volt ilyen szolgálati autóm.
Idegesített nagyon így én is kikapcsoltam.
Javítani?! Egy erősebb önindító, nagyobb generátor, nagyobb általában AGM akku és a vezérlőelektronika. Ennyiből áll a rendszer. Ha mondjuk a generátor tönkremegy, nem drágább nagyságrendekkel a felújítása, mint a sima mezei generátornak.
Van akit zavar és folyton kinyomja a kapcsolóját. Sőt Aliexpressen van már olyan kis kütyü, amit az OBD csatlakozóba dugva automatikusan deaktiválja a rendszert.
Engem személy szerint nem zavar a működése. Általában hosszabb utakon járok. Autópályán, országúton értelem szerűen nem fogja leállítani a motort menet közben. A városba beérve piros lámpáknál ha leállít, engem nem zavar. Ahogy elengedem a fékpedált, villám gyorsan be is indítja a motort. Egyedül dugóban araszolva idegesítő egy kicsit, mikor pár másodpercenként ki-be kapcsol. Na akkor én is mindig kinyomom.
Nekem ezzel kapcsolatos meghibásodásom évek elteltével sem volt. Nem tudok olyan autótípusról, amit ennek a meghibásodása miatt kell állandóan szervizbe hordani.
"pár órát autopályázok, és lemegyek tankolni és az első lámpánál leáll a -5 fokban"
Érdekes... 2018-as autóm van, ami 2015-től volt gyártásban. Tehát nem a legújabb fejlesztés. És nem is egy hatalmas prémium presztízsmárka. De ebben teljesen jól működik. Kb 20 szenzor jelét figyeli a rendszer. Ha nem optimális valamelyik paraméter, akkor nem állítja le a motort. Ilyen a vízhőfok, olajhőmérséklet, külső hőmérséklet, klíma/fűtés igény, fékvákuum, stb.
14/
11-es vagyok, de azt mégsem veszi figyelembe, hogy ne kapcsolja le ha meleg a motor/turbó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!