Megéri még idén használt autót vásárolni?
Friss jogsis vagyok, max. 400.000 Ft-ot tudnék autóra költeni. Muszáj vennem egyet, de felmerült bennem egy-két kérdés.
Vannak-e olyan szabályok/fizetési kötelezettségek, amelyek miatt jobb idén autót vásárolni vagy inkább el kell tolni jövőre (január/február)?
Pl.: olvastam olyat, hogy inkább januárban kell autót venni, mert kevesen akarnak akkor vásárolni, így többet lehet alkudni; valamint akkor már befizették a kocsi teljesítményadóját.
Mostanság - ilyen tekintetben - mire érdemes odafigyelni?
nem hallottam jogszabályváltozásról
az autók ára nem változik decemberről januárra
az igaz, hogy súlyadót annak kell befizetnie, akinek a nevén van január elsején az autó; de ezt használhatod alkudozás során, hogy ennyivel olcsóbban adják
Egy 2004-es Nissan Micrára gondoltam, 1.0-ás.
Annyira nehéz lenne fent tartani, hogy nem éri meg megvenni?
Elvileg jó állapotban van, de vásárlás előtt megnézetném szakemberrel.
bármilyen megbízható és olcsó fenntartható autót keresel, nagyon minimum ÁTLAG havi 60 ezer lesz a fenntartása.
Szóval lehet hogy fél évig csak tankolod, de aztán jön egy 200 ezres javítás aztán még egy 100 ezres, vagy egy 150 ezres gumicsere, ez a valóság.
9: oké, a Mazda rohad, ezt aláírom.
A Merci, hmm.. igen a 98-2002-3 körüliek rohadnak, mint állat, mivel vízbázisú festéket használtak akkoriban.
Egyébként nagyon sok autó rohad, mivel ez a korral jár.
Egy 15 éves autón már vannak rohadások.
Láttam én már Nissant is szarrá rothadva, tulajdonos függő, hogy mennyit foglalkozik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!