Ha egy autóban ott lóg a belső tükrön a rózsafüzér akkor az a kocsi már felejtős?
Ugye van a mondás hogy "tesókkal nem üzletelünk". Ha egy meghirdetett kocsiban ott lóg a rózsafüzér akkor valószínüsíthető hogy tesó az eladó?
És akkor azonnal felejtős az a kocsi?
Nekem van olyan ismerősöm, akinél precízebb autótulajt még nem láttam.
Mindenre odafigyel, minden előírást pontosan betart, mesés állapotban van az autója.
Emellett mélyen vallásos, vagyis ott a műszerfalon a rózsafüzér.
...pedig nem is gangeszparti..... ;)
"A rózsafüzér (latinul rosarium, más szóval szentolvasó) a katolikus egyházban az imádság egyik közkedvelt formája, illetve az ehhez használt eszköz. Formáját tekintve lényege, hogy bizonyos imákat meghatározott számban és sorrendben kell mondani."
Szerintem inkább az rakja ki, aki vallásos, vagy hisz Istenben, Jézusban, stb. Nyilván mára kissé divat is lett belőle, olyan emberek is használják, akik amúgy nem érdekeltek a vallásban, csak tetszik nekik, vagy ad egy hangulatot a kocsi belterének.
Talán abban van max összefüggés, hogy a romák babonásabbak tudnak lenni, de nagy konzekvenciát nem vonnék le csak azért, mert rózsafüzér van kint egy autóban.
Na mondom is a férjemnek, hogy vegyük le mi is a tükörről, mert cigánynak néznek...
Én nem vagyok vallásos, ő mondjuk. De cigányok semmiképp sem vagyunk.
Nagybátyámnak a 70-es években egy plüss dobókocka volt az S100-as kalaptartóján, pedig sosem volt szerencsejátékos.
Kb. ennyi az összefüggés a látványelemek és a valóság között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!