Pontosan melyik Opel benzinmotorok a rossz hírűek?
Van annyi variáns hogy nem igaz... Chevrolet Aveo-t néztem hogy szerelték 1.2-es 8-16v szeleppel, szerelték 1.4-es 8-16v szelepes motorral is.
Ezek közül nem tudom melyik az a híresen olajfogyasztós rossz motor amit kerülni kell.
És ezek elvileg zabálnak is, legalábbis 1.4 és tőle felfelé.
Barátnőmnek 1.2-es Aveója van, olyant ne vegyél, nem rossz mert első gazdásként már beletett bő 200-ezret és semmi komolyabb gondja, csak gyenge.
Régi Opel motorokból amiket pl az F Astrákba tettek, ott a 16 szelepes Ecotec motorok voltak problémásak, nekem is ilyen volt X16XEL motorkódos ha jól emlékszem.
Ezt nem ismerem.
Nekem Z14XEP és Z16XER motoros Astrákhoz volt szerencsém, ráadásul céges autók formájában. Nem volt velük különösebb gond.
Az az 1.2-es aveo, kalos egy katasztrófa, a motorja típushibás, mindnek bizonyos idő után bedugul a hengerfeje, és megszorul a vezérműtengely, beáll a motor.
Ráadásul 7 liternél kevesebbet képtelenség belőle kihozni.
Az 1.4 8 szelepes a klasszikus opel motor, de valamit azon is elqrhattak, mert sok van hibás belőle, és az is rengeteget fogyaszt.
General motors féle gagyikat kerülni kell.
Nézz inkább renaultokat, azoknak a benzinmotorjai agyonvághatatlanok.
És keveset is esznek.
Ne thaliat nézz, az török vacak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!