Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Zsebbikázót és akku töltőt...

Zsebbikázót és akku töltőt milyet érdemes venni és hol?

Figyelt kérdés
nem tudom előfordul e megint a lemerülés, megéri venni?

#tél #rossz #eznem
2021. nov. 20. 09:38
 1/10 Beviz Elek ***** válasza:
Normál esetben észrevehető hogy az önindító gyengébben teker és felkészülhetsz az akkucserére (kivéve akkuzárlat esetén), de hybrid és elektromos autókban a 12V akku csak bekapcsolja a rendszert és nem veszed észre hogy haldoklik az akksi, egyszerűen egyik napról a másikra nem fogja readybe tenni magát. Én emiatt a hybridbe vettem egy zsebbikát.
2021. nov. 20. 09:50
 2/10 A kérdező kommentje:
benzines autóm van és semmi előjele nem volt, 3 éves akku hirtelen lemerült a semmitől.
2021. nov. 20. 09:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem érdemes.

Többet ér, ha átvizsgáltatod az autó elektromos rendszerét (generátor tölt rendesen, nincs zárlat vagy rejtett fogyasztó, akku milyen állapotban van stb.) és cseréled az akkut, ha szükséges.

2021. nov. 20. 09:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Osram OBSL200 Én néhány hete egy ilyet vásároltam. Ez jó ha van kéznél mert egy akkumulátor bármikor bedögölhet, persze írta az első hogy ha kezd gyengülni annak lenne látszata egy hagyományos autó esetében de ha cellazárlat van akkor nem igazán. Én meg jártam úgy hogy sok rövidtáv miatt lemerült az akku és lehetett bikázni de nem nagyon volt miről, akkor is úgy hívtam valakit hogy jöjjön ide de az 30 percet vett el mindkettőnk életéből. Ezért vettem egy ilyet hogy legyen kéznél bárhol bármikor.

Persze maga a cucc működőképes havernak van egy öreg benzines F Astrája ha jól emlékszem 1.6 os. Annak az akkuja halott olyan értelembe hogy egyszer fel kell tölteni teljesen ahhoz hogy az autót be lehessen indítani és azt a töltést kb 2-3 napig tartja meg akkor is ha a saruk le vannak véve róla. Aztán ez jó teszt alany volt hogy kipróbáljuk a bikázót és valóban működik. Persze a gyári csipeszek amik vannak hozzá szerintem nem a legjobbak én szerintem, működni működik legalább.

2021. nov. 20. 10:09
 5/10 A kérdező kommentje:

Kérdéses, hogy megéri e ilyen eszközt venni, ha veszek új aksit és általában 2-3 évig nagyon jól bírja az aksi (általában).

csak mert mivan, ha veszek egy ilyen kézi bikázót, de sose kell használni és hamarabb "elhasználódik" a semmitől, mint maga az akku.

akkor kb. kidobtam 20ezret?

2021. nov. 20. 10:14
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 Szerintem is kidobott pénz egy ilyen zsebbika. 6 évet simán kibírt nekem egy Auchan-os aksi is, pedig én heti 2-3x csak itt helyben 2-3 km-t megyek. Hétvégente volt egy hosszabb utam időnként, pont, hogy töltsem, meg a kipufogónak se ártott. Ez idő alatt 1x kellett csak töltenem, de utána is jó egy évig még az az akku volt benne.

Zsebbika helyett inkabb egy bikakábelnek van értelme, ebből minnél vastagabbat érdemes venni. Youtube-on azthiszem az autosimogatós fickó csinált is tesztet. Akkutöltő nem rossz ha van, de alap esetben ha rendesen tölt a generátor akkor az is ritkán kell, vagy akkor már nem lesz értelme tölteni, mert KO az akku.

2021. nov. 20. 12:00
 7/10 anonim ***** válasza:

A kettő közül szerintem a zsebbikázónak van több értelme.

Az egy biztonságot ad, ha sietnél és/vagy a semmi közepén vagy és váratlanul nem indul, akkor is gyorsan be tudod indítani.

Viszont valószínűleg néhány évnél nem bír többet, hasonlóan a telefon akkukhoz.

A töltővel nem tudsz bikázni, hálózati áram és több óra kell neki, hogy feltöltse az akkut.

Akkor van értelme, ha nagyon ritkán használod az autót vagy ha halogatni akarod az akkucserét.

Amit tényleg érdemes beszerezni, az a bikakábel, az örökéletű, és ha pórul jársz, akkor csak leintesz egy szimpatikus autóst. Lehetőleg valami régebbi, egyszerűbb típust, azoknál még nincs elrejtve az akku.

2021. nov. 20. 12:44
 8/10 A kérdező kommentje:
bikakábel amúgy hogy működik? honnan tudja a kábel, hogy nekem kell töltés?
2021. nov. 20. 13:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tudja, az csak egy buta kábel.

Anélkül, hogy nagyon belemerülnénk az elektrotechnikába: a lemerült akku 11-12 volt, a járó motorú autó generátora 14 volt. Az áram a magasabb feszültségtől az alacsonyabb felé folyik.

2021. nov. 20. 15:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Ilyen zsebakármit nem használok, feleslegesnek tartom. Az elmúlt 21 évben mióta vezetek, soha nem vettem volna hasznát. Az autóm itthon, garázsban áll, ahol van konnektor. Itthontól távol, utcán nem szoktam sehol hetekre otthagyni, ahol esélyes, hogy lemerülhet. Ha már öreg az akku, hidegebb időben lassabban teker az indító, akkor időnként töltőre teszem, amíg meg nem veszem az új akkut.

Ha a minőség az elődleges, akkor CTEK.

Ha inkább az ár, akkor olcsó Lidl/Aldi-s típus is megteszi. Egyébként ezek is a Ctek koppintásai.

2021. nov. 20. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!