Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes mind a 4 porlasztót...

Érdemes mind a 4 porlasztót cserélni?

Figyelt kérdés

A kocsi egy Volkswagen Passat B7 2011 1.6 TDI CAYC, egy éve vettem és a utóbbi időben startolás után eléggé rángatott a motor és a fogyasztása is jelentősen megnövekedett. Diagnosztikával lemértem a porlasztókat, harmadikra és a negyedikre nagy értéket mutatott. Elvittem szervízbe és igen a kettőt mindenféleképpen cserélni kell, de hogy ajánlják az összeset cserélni ami 1200 euróba fájna. Eredeti Continentálokra cserélnék, jelenleg BOSCH van benne.

Személy szerint csak a kettőt cserélném és esetleg majd később a maradék kettőtt ha meghibásodnának. Vagy ez így rossz ötlet?

Nincs benne tapasztalatom, első kocsim és eddig a legnagyobb összeg amit ráköltöttem az 300€ csupán kozmetikai hibákra és hát a mostani javítás ára nem valami hízelgő.

A kocsin most lesz 190K km.

Mit gondoltok?

2021. nov. 19. 17:58
1 2
 1/13 anonim válasza:
9%
Igen.
2021. nov. 19. 17:58
 2/13 A kérdező kommentje:
Aha, esetleg ha kifejtenéd bővebben hogy miért az is segítene.
2021. nov. 19. 18:03
 3/13 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen azt javaslom, hogy menj el egy erre szakosodott műhelybe, ahol bevizsgálják mind a 4-et, és amit kell cserélnek rajta, majd pedig fel is tanítják az autó rendszerébe. Ha felújítható, akkor felesleges újat venni. Olvastam egyszer egy cikket amiben, nem teljes javítást csináltak, és a kettőstömegű bánta.
2021. nov. 19. 18:06
 4/13 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen ez egy erre szakosodott szervíz, dízel motorokat javítják. Azt mondják felujítása is darabonként 200€ kb. Úgyhogy azta kettőt cserélem rendbe, dehát hogy érdemes mind a négyet... valahogy feleslegesnek tartom bár nem mintha nagyon értenék hozzá. Vagy csak ilyen zsugori vagyok? :D
2021. nov. 19. 18:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy dizelmotorokat javítanak, de van kimondottan porlasztófelújításra szakosodott szervíz. Egy időben youtibe-on is mutogatták a bimmergarázs videóiban az Iterdiesel Kft hogy javít fel porlasztókat. Ezek nagyon precíz szerkezetek, és nem úgy van, mint régen egy benzines porlsztóban kicserélsz egy fúvókát. Minden injektort bevizsgálnak, mennyit adagol, és ezt utána feltanítják a motorvezérlóbe, tehát mind a 4-et ki kell szedni ezért. Tehát ha jót akarsz, akkor azt felejtsd el, hogy betesznek kettő újat, és lesz benne még kettő használt, amit meg lehet nem tudja úgy a gyári adatokat már. Később meg azért viheted majd szervízbe, meg ahogy le lett írva a kettőstömegűt is szétrázhatja.
2021. nov. 19. 18:37
 6/13 anonim ***** válasza:

Esteleg beszélj velük ez ügyben inkább

[link]

2021. nov. 19. 18:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem fontos cserélni,ha bevizsgálják és jónak bizonyul.

Ehhez ki kell szerelni és elvinni egy "adagolós" műhelybe, ahol bemérik és megmondják hogy milyen.

Diaggal a korrekciót látod csak. Támpontnak jó, de csak erre nem szabad hagyatkozni.

2021. nov. 19. 18:39
 8/13 anonim ***** válasza:
51%

Volkswagen? TDI ?

Érdemes minél hamarabb megszabadulni tőle!

2021. nov. 19. 19:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Mellesleg a Denso bármiből bárminél jobb!
2021. nov. 19. 19:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Igen, az ilyet illik egyszerre cserélni :)

(ilyenkor azért örülök hogy nekem nem 100e darabja hanem csak pár ezer forint :D)

2021. nov. 19. 19:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!