Motorozás=Háború kinek mi a véleménye erről?
Jövőre kezdem az A kategóriát, így is elég későn(29 évesen) mert közbe jött a korhatár emelés, majd személyes problémák miatt volt fontosabb is, így most tartok ott hogy megcsináljam. A család abszolút nem támogat, apám azt mondta koporsóra is tegyek félre, anyu is nagyon félt abból a szempontból hogy nem kell 200-al menni ahhoz, hogy leszakadjon egy végtag, vagy hónapokig lábadozzak, ugyanis erről gondoskodnak az autósok 40-90el is, viszonylag erős motort néztem ki 600ccm 125lóerő, de ha pénzben jobban állok majd bevállalnék egy 1000lóerős 201 lóerős motort is, amikor az autót kerestem mindenki azt mondta hogy 140 lóerő kezdőnek sok, és a kerítés fogja meg valahol(50+os ember több évtizede vezet és legerősebb autója nem volt több 90 lóerőnél)
Bízom magamban, és úgy érzem ha másra hallgatok akkor sose lesz semmim.
Viszonylag fiatal vagyok még, én pozitív oldalról nézem az egész dolgot, másképp ha a kórháztól, haláltól tartanék, akkor bele sem kezdenék.
"Bízom magamban" ez tök jó, de úthibák, olaj, sóder, más közlekedők olyan tényezők, amiket nem te befolyásolsz.
Jogosan féltenek, a motorozás tényleg veszélyes. Ezt be kell lássad. Ha nem teszed, nem vagy még elég érett hozzá.
Azt ajánlom neked, hogy ABS-el szerelt motort vegyél és A2-es kategóriás legyen. 2-3 év után majd válthatsz nagyobbra, de hidd el, ez is bőven elég lesz. Illetve még egy fontos tanács: évente 1 vagy 2 alkalommal menjél vezetéstechnikai oktatásra. Engem ez több alkalommal mentett meg az eséstől. Még egy jó tanács: védőfelszerelésen ne spórolj.
AZ a baj a motorosokkal , de főleg meg a kezdőkkel hogy azt hiszik az a motorozás hogy ha csutkára tekerik neki .
Semmennyire nem tanult meg motorozni de már a gázt húzza neki.
Pedig nagyon sok idő mire valaki minden helyzetben tudja kezelni és ura marad neki.
A kezdő nem akar mert nem tud az első fékkel fékezni, holott a hátsónak csak kb 30 % fékhatása van az elsőhöz képest.
Össze hangolni pedig még nehezebb a kettőt jól használni.
Úgy hogy ezt még váratlan esetnél is jól kezelje a motoros ahhoz bizony nagyon sok idő kell.
Azért felesleges , sőt egyenlő az öngyilkossággal ha egy kezdő nagy motort vesz.
Én most veszek 125ös endurót, A korlátlanom most lett meg ősszel, de nem akarok gyomorideggel ülni egy 600as motoron mert idő előtt megutálnám az egészet.
Jogsi után kibéreltem egy 650es kawát, tiszta para volt nem élveztem mert végig fostam rajta pedig csak 70 LE volt a vas. 125öst mire kimotorozom lesz vagy 3 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!