Kinek mi a véleménye?
Kicsit hosszú lesz a történet, akit ez zavar kérlek ne is kezdjen inkább bele.
Mindenki véleménye érdekel, ki-mit tenne vagy csak egyszerűen mit gondol erről a helyzetről.
A testvéremnek vagy egy 20 éves fia, pest megyei településen élnek. A fiú már a középiskolát is csak azért tudta elvégezni, mert a szülei elintézték neki a sok-sok hiányzását, és szívességeket kértek a tanároknál. A fiú értelmes, saját bevallása szerint zseni is, de rémesen lusta, ezért hiányzott sokat az iskolából. Mivel a szülők minden problémát elintéztek neki, nem is alakult ki kötelesség vagy felelősségtudata, nem vállal felelősséget semmiért.
Az érettségi előtt -2020 áprilisban-nagyon összeveszett a szüleivel, elköltözött otthonról, előbb egy haverjához, utána anyukámhoz.
Anyukámnál csak tanulnia kellett volna az érettségire, meg apró házimunkákban segítenie (szemét, a szobáját rendbe tartani), de ez sem ment neki. Az érettségit elég rossz eredménnyel, de megcsinálta, utána egész nyáron nem kezdett el dolgozni, nem is keresett munkát, nem javult a hozzáállása többszöri beszélgetés után sem. Hiába beszéltük meg vele az elején a kereteket, a tetteiért nem vállal felelősséget, el kellett költöznie, ezért most anyukám a szemét és nem beszél vele. Tényleg többször is kapott arra lehetőséget, hogy javítson a dolgokon.
Ezután elment koliba, és elkezdte az egy éves OKJ-t. A koliból a COVID miatt el kellett jönnie, egy barátjához költözött 2020 október/november környékén.
Ez alatt a fél év alatt az anyja adott neki pénzt és fizetett neki mindent, úgy hogy az apjával nem beszélt. Olyan szinten nem beszélt vele, hogy mikor meghalt az apja anyukája, a temetésen nem ment oda az apjához!
Fél évig annál a barátjánál lakott, majd idén tavasszal el kellett onnan is jönnie, így kibékült az apjával és beköltözhetett az elhunyt nagymama lakásába.
Időközben az OKJ-ról kibukott, állandó munkahelye nincs, a lakás ugye a szülőké, a rezsit és mindent ők fizetnek.
Tehát most tanulni nem tanul, állandó munkája nincs, programozgat néha ismerősöknek, de ő nem akar senkinek az alkalmazottja lenni. Szerinte mindenki szánalmas és csak ő a helikopter.
Én úgy látom, csak kihasználja a szüleit, 20 évesen én már teljesen önálló voltam, eszembe nem jutott volna a semmiért eltartatni magam.
Az anyja örül, hogy beszél vele, azért csinál meg neki mindent.
Mit gondoltok erről, egy szülő tényleg jól teszi, ha mindent megenged és elnéz a gyerekének?
Vajon mikor ébred fel a testvérem, és jön rá arra, hogy az ha mindent megcsinálok és megoldok a gyerekemnek, nem vezet sehova hosszútávon?
Mit gondoltok erről az egész történetről?
Köszönöm!
Mindig két fél kell egy helyzethez.
Kell a kihasználó és kell a kihasznált.
Nekik ez kellett.
“fiú értelmes, saját bevallása szerint zseni is”
“Saját bevallása” szerint zseni?!
Ez valami vicc, ugye?
Aki 20 évesen végzi el a középiskolát?
Inkább valami pszichopata.
Itt a szülő szerintem sokkal inkább felelős a helyzetért,mint a gyerek.
Azt várni,hogy egy húszéves gyerekes felnőtt egy nap majd úgy ébred,hogy változtatni kellene ..
Erre akkor lesz talán esély,ha majd ráébred,hogy anyuék elzárták a pénz csapot.
Vagy a másik eset,ha jön egy szerelem az életében és magától rájön,hogy ezzel a nulla teljesítménnyel kevés a másikhoz.
A tesóm is ilyen. Nem is tudom hány éves, olyan 40 lehet. Nem dolgozik most se, inkább plazmázik és csövezik pesten.
30 volt mikor kidobtuk otthonról, anyám kórházban volt, én pedig kitettem a cuccait, amit tudtam fel is gyújtottam. Zárcsere. Na akkor eltakarodott. Megmondtam ha visszajön elvágom a torkát. Igazi parazita féreg...
Nem változott semmit, de legalább nem anyámon élősködik.
Másik, anyám barátnőjének legfiatalabb fia. A 2 másik fia dolgos, sikeres, rendes.
Ennek viszont mindent elnéztek, seggét kinyalták. Lop, csal, hazudik, nem dolgozik. Csinált 2 gyereket akiket az anyja pénzel. Ez se fog sose változni.
Az ilyen sose komolyodik meg.
Én is ismerek hasonló embert. Szerintem lehet valakit önzővé és lustává nevelni, de ennyire nem. A nevelés nem minden, a srác eleve szarházinak született.
Az anyjától viszont még így is hiba, hogy támogatja. Ideje lenne magára hagyni. Vagy összekapja magát, vagy egy lecsúszott csöves lesz belőle. Nincs mit tenni.
Akit én ismerek, az nemrég került ki az életbe 30 fölött, egy házba, ahol lakhat, csak meg kéne csinálni. Előtte is várta ez a ház, de éveken át eltartották máshol, hol dolgozott hol nem, és ha igen, akkor sem volt pénze. Pedig semmit nem kellett fizetnie. Na, most hirtelen lett arra, hogy vegyen vízcsöveket és hasonlókat, mert muszáj. Nem tartalékból (az nem volt), hanem csak a fizujából hónapról hónapra. Hogy eddig hová folyt el a fizetése, rejtély. De látod, a szükség nagy úr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!