Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell a fényszórónak...

Miért kell a fényszórónak égnie nappal?

Figyelt kérdés

2021. nov. 15. 09:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szürke aszfaltba a szürke autó szépen bele tud olvadni. Nem árt ha a lámpája világít és látod. Így már hamarabb észrevenni a távoli kocsit. Emellett ha városon kívül nem lenne kötelező, akkor rengetegen még szürkületben sem kapcsolnák fel (és még így is csinálják páran)
2021. nov. 15. 10:41
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem is azért hogy Te mint a jármű vezetője jobban lássál mert ettől semennyivel sem fogsz jobban. Ez azért kell hogy mások jobban lássanak téged, pontosabban előbb észrevegyenek már messziről. Nyilván lakott területen kívül kötelező mert ott előfordulhat hogy fás részeken kell végigmenni ahol picit sötétebb van és ha onnan jönne veled szemben egy autó ami sötétebb színű és beleolvad a környezetbe azt messziről nehezen fogod észrevenni főleg ha előzni akarsz és ha már elkezdtél előzni de később jóval később veszed csak észre akkor lehet már késő. Persze ha az autónak rikító színe van azt nyilván észreveszi az ember, de ha sötétebb mondjuk barna, zöld, bordó fekete stb.., azt nehezebben. Persze hallottam már olyan sületlenséget hogy úgy kellene szabályozni hogy autó színéhez legyen kötve a szabály tehát ha sötét az autó akkor kötelező ha nem akkor nem. Nettó hülyeség az egész.

Egy a lényeg jobban észrevegyenek, pont. Nem tart semmiből se a kapcsolót felkapcsolni.

2021. nov. 15. 13:18
 13/13 veterán vas ***** válasza:
100%

Értem én hogy "ég a fényszóró" ;) de azért nem lenne hátrány értelmezni, az alábbi mondatot:

Lakott területen kívül, nappal -jó látási viszonyok mellett is- kötelező használni a tompított világítást.

2021. nov. 16. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!