Nappal kotelezo az auto vilgitas felkapcsolasa?
Figyelt kérdés
Lakott teruleten belul szerintem jo latasi viszonyokkal.16:09-kor megy le a nap telefon szerint.Ez 15:30 korul tortent.Egy rendorauto allt es lattam hogy mertek belole.Rendor nem ult benne de mero eszkoz volt benne meg talan egy masik kamera is.Ezert jar buntetes?2020. jan. 4. 16:44
1/18 anonim válasza:
Ezért biztosan nem fognak megbüntetni. A könnyebb prédákra hajtanak, a gyorshajtókra.
2/18 anonim válasza:
Nem régóta van jogsid, és már elfelejtetted?
Szégyelld magad!
3/18 anonim válasza:
Lakott területen kívül igen, lakott területen belül csak rossz látási viszonyok esetén.
4/18 A kérdező kommentje:
Koszonom en is igy tudom, csak nem tudom ki donti el hogy kinek mi a rossz latasi viszony.Sok embernek be volt kapcsolva az tevesztett meg
2020. jan. 4. 16:56
5/18 anonim válasza:
Ha be van kapcsolva jó látási viszonyok közt, azért nem büntetnek.
Ezért ha nem tudod a szabályt akkor jobb ha bekapcsolod mindíg.
6/18 anonim válasza:
Kapcsold fel mindig ember, főleg most januárban. Egy fillért sem spórolsz vele ha nem kapcsolod fel.
7/18 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy csak akkor kötelező felkapcsolni nappal a világítást ha gyorsan mész (90 kilóméteróra fölött)
8/18 anonim válasza:
Utolsó, akkor nagyon rosszul tudod.
9/18 belapus válasza:
"...szerintem jo latasi viszonyok..." - ez mindaddig megfelel, amíg nem egy közlekedési szakértőnek kell eldöntenie a bíróság előtt.
A minap ködben kellett vezetnem, és azt tapasztaltam, hogy jó néhányan nem érezték úgy hogy be kell kapcsolniuk a világítást, több autónál pedig azt láttam, hogy elől volt világítás ( talán a menetfény automatára volt állítva ), de hátul már nem.Gondolom, a kényelem leszoktatta a gépjármű-vezetőket arról, hogy - ha szükséges - gondoskodjanak a láthatóságról elöl-hátul.
10/18 A kérdező kommentje:
Hidd el nem szoktam elfelejteni bekapcsolni a lampat mert tuning lampam van es nekem szemely szerint bejon de attol meg nem egetem feleselegesen ejjel nappal mint a menok csak amikor szuksegesnek erzem pl reggelente, 4 utan vagy varoson kivul mindig.Itt nem ereztem szuksegesnek de picit megijedtem azert erdekelt masok velemenye csak azert meg kell hogy vedjek magam mert nem sporolasi vagy lustasagi okbol nem kapcsoltam fel, egyszeruen csak nem ereztem szukseget.Viszont megfogadom a tanacsot es ezentul ha picit fehos az ez mar bekapcsolom.Nem tudom hany ora az elettartamuk ezeknek az egoknek csak nem egnek ki ez miatt olyan hamar
2020. jan. 4. 17:17
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!