Nappal kotelezo az auto vilgitas felkapcsolasa?
A KRESZ szerint éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kell a tompított.
Ezeket így definiálja:
"Éjszaka: az esti szürkület kezdetétől a reggeli szürkület megszűnéséig terjedő időszak.
Korlátozott látási viszonyok: az átlagos látási viszonyoknak felhősödés, köd, eső, hóesés, porfelhő vagy más ok miatt előállt jelentősebb korlátozottsága."
Ezek alapján nálad még bőven nappal volt. Ha nem volt borús az idő, akkor szabályos voltál. Egyébként ilyenért csak helyszínit szoktak adni, utólag nem szoktak büntetni.
Én mondjuk úgy szoktam, hogyha elindulok felkapcsolom, ha megállok lekapcsolom (amennyiben nem automata). Lehet, hogy így fél decivel többet fogyaszt, de legalább mindig jól látszom.
Álló autón nem szabad égetni, mert megtévesztő és idegesítő tud lenni.
14-es valaszolonak koszonom az ertelmes segitokesz valaszt
Az elotte levo par gyokernek meg nem ertem mi a problemajuk nagyon unalmas eletuk lehet ha ezzel vannak elfoglalva hogy minden szavamba keressek a belekotni valot.Kepzeld nem egyszer hallottam mar vissza hogy xy ejjal nappal flexel a tuninglampakaval es egeti ha kell ha nem.De orulok neki hogy bele tudtuk kotni ilyen piti kis szarokba gondolom ti meg soha nem irtatok ki ide semmit.De az en kva anyamat hogy hasznalni merem ezt az oldalt ha valamiben erdekelne mas velemenye is.Nem tudom mi olyat mondtam ami miatt velem kell peldalozni hogy az ilyenek miatt nezik le a tuningot de hat legyen igy biztosan te vagy az okosabb.
Esőben sokszor napközben is bekapcsolom, és zavar, aki nem kapcsolja be.
Napsütésben fél 4-kor még nem indokolt.
Ha borult idő volt, de nem esett, az határeset.
A rendőrök biztos nem büntettek meg.
Ha általában véve kérdezed, hogy mit csinálj ilyenkor, én azt mondom, hagyatkozz a többiekre. Ha a többség bekapcsolja a lámpáját, akkor kapcsold be te is. Ez a legegyszerűbb. Vagy figyeld azokat az autókat, amiknek nincs bekapcsolva. Zavaró-e, hogy nincs bekapcsolva a lámpájuk? Ha igen, akkor te a magad autóján kapcsold be. Ha nem, akkor neked sem kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!