Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Led soros fenyszoro eseteben...

Led soros fenyszoro eseteben nappal fenyben varoson kivul kell tompitott?

Figyelt kérdés

Ugy tudom ha olyan a fenyszorod hogy egy led sor vilagit alul (helyzetjelzo) akkor nappal varoson kivul nem kotelezo tompitot

Ez igaz?

2021. júl. 7. 08:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor igaz ha az a LED-sor nem(csak) helyzetjelző hanem menetfény is.
2021. júl. 7. 08:32
 2/11 anonim ***** válasza:
9%
amugy se kell tompitott varoson kivul... vagyis kellENE, de en pl sose kapcsolom fel mert full hulyeseg, aki nem lat igy fenyes nappal az fenyszoroval se fog. Nyilvan ha alagutba mesz akkor erdemes felkapcsolni, de azok is azert kivilagitottak altalaban. Ezert meg sose fordult utanam a rendor
2021. júl. 7. 10:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik autóban van nappali menetfény (DLR, daytime running light), abban nem kötelező felkapcsolni a tompított fényszórót nappal városon kívül. EU-ban a 2011 után engedélyezett új autóknál már kötelező tartozék.
2021. júl. 7. 11:01
 4/11 anonim ***** válasza:
*DRL
2021. júl. 7. 11:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
#2 Lehet hogy neked hülyeség, viszont vannak bizonyos feltételek amikor igenis hasznos tud lenni a tompított/menetfény.
2021. júl. 7. 11:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A LED-nek ehhez semmi köze. Ha van menetfény az autódon, az a fenti feltételek mellett kiváltja a tompítottat, igen.

Nekem más kerek 10 éve a DRL megy nappal városon kívül. Rengeteget autózom, közúti ellenőrzésben is volt már részem és soha nem tették szóvá.

2021. júl. 7. 15:55
 7/11 A kérdező kommentje:

Egy egy ugymond “tuning lampa” magyarul nem a gyari. 2004-es audirop van szo

Hogy tudom kideriteni hogy akkor eleg e az?

2021. júl. 7. 18:23
 8/11 anonim ***** válasza:
A hirdetésben biztosan szerepelt. Vagy a leírásban.
2021. júl. 7. 18:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem gyári, és nincs hozzá műbizonylat, ami igazolja, hogy alkalmas közúti használatra, akkor nem hogy a menetfényt nem használhatod, de az egész autót nem, amíg vissza nem cseréled gyárira...
2021. júl. 7. 19:24
 10/11 A kérdező kommentje:

8: sajnos nem tudom mert én már ezzel vettem a kocsit.

9: ez jó nagy hülyeség mert a mások kocsimba is tuning lámpa van és semmi nem kellett hozzá simán használhatom, műszakin sem szólatak

2021. júl. 9. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!