Lehet így baja az autónak?
Nemhogy nem lesz, de így kell elindulni. Dízellel is, nem csak benzinnel. Gáz nélkül nem lehet normálisan elindulni. Tanulóknak csak azért szajkózzák a gáz nélküli elindulást, mert egyrészt egy tanuló nem siet sehová, másrészt gáz nélkül nehezebb elindulni, ezért sokkal jobban megtanulod a kuplunghasználatot. Hisz ha megtanulsz elindulni gáz nélkül, akkor utána gázhasználattal már gyerekjáték.
De mint mondtam, a való életben kell is használni a gázt, mert gáz nélkül egyszerűen túl lassú az elindulás. Mint írtam, a tanuló nem siet sehová, de ha lekerül az autódról a T betű, utána már felesleges annyira totyogni. 10-ből 10 ember gázzal indul el.
Nem lesz baja, benzinesen alap, hogy csak gázzal tudsz indítani, mert alapjáraton arányaiban a névlegeshez képest lényegesen kisebb a nyomatéka, mint egy hasonló teljesítményű dízelnek. Egyébként dízelen is nyugodtan indulhatsz egy kis gázzal attól még, hogy lehetni lehet anélkül is, alapjáraton.
A kuplungnak az nem tesz jót, ha hirtelen leugrasz róla, és hogy ettől ne fulladjon le, eleve egy jó nagy gázfröccsöt adsz neki közben. (Ahogy az sem, ha nagyon hosszan csúsztatod, mert akkor fokozottan kopik).
Ne gázra engedd a kuplungot, hanem fogásponton adj gázt.
Koptatod, túl nagy gáznál égeted a kuplungtárcsát.
3 úgy sosem siekrul de igy kéne igen :D
Köszönöm a vaalszokat, iygekszem forditva megszokni :D
Megnyugtattatok kicsit, remélem nem lesz baja az autonak :D
Meg kellene tanulni vezetni.
Vegyél plusz órákat inkább a helytelen dolgok szándékos rögzítése helyett
Kedves #7, te friss jogsisan tökéletesen vezettél, vagy micsoda?
Én is lefulladtam legalább 3 hónapig egy csomószor indulásokkor, mire tökéletesen megtanultam emelkedőn elindulni, stb... És ez mindenkinél ilyen.
Az oktatók alapjárati fordulatszámon (800-1000) rázatják szét a motort, a nagymamák meg 2-3000-en bőgetve égetik a kuplungot. Egyik sem jó az autónak.
Ha e kettő között, olyan 1500 rpm körül van a fordulatszám, amikor elkezd fogni a kuplung, akkor teljesen jól csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!