Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítványhoz az orvosi...

Jogosítványhoz az orvosi alkalmasságit el szokták utasítani magas vérnyomás miatt? (135/75 szokott lenni)

Figyelt kérdés

2021. nov. 12. 19:59
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Az nem magas.
2021. nov. 12. 20:06
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Az teljesen rendben van.
2021. nov. 12. 20:23
 3/10 anonim ***** válasza:
3%
150-ig teljesen jó. Afelett már esélyes, hogy elküldenek.
2021. nov. 12. 20:28
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Nekem 140/80. Problémáztak rajta. Elküldtek pl EKG-ra pedig az életkorom nem indokolta volna. Mivel minden leletem negatív lett így végül nagy nehezen megadták. Azzal a feltétellel hogy visszamegyek további vizsgálatokra, egész napos monitorozásra és akár gyógyszer felíratásra. Csak aztán közbejött a Covid.
2021. nov. 12. 20:29
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

Nem magas.

B-s jogsihoz gyakorlatilag bárki megkapja az orvosit, aki nem teljesen vak, ha pedig egyszer már megadták, onnan pláne nem egyszerűen veszik el, még egyértelműen rossz állapotú idős emberektől sem.

2021. nov. 12. 20:32
 6/10 anonim ***** válasza:
95%
Orvosfüggő. Van, amelyik a 140-re is beszól, a másik meg 160-nál is rádnéz, felhúzza a szemöldökét, aztán aláírja a papírt.
2021. nov. 12. 21:23
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
140től van a magas vérnyomás orvosilag
2021. nov. 12. 21:48
 8/10 Koaxk Ábel ***** válasza:
66%

Tényleg orvos függő!

Én 220/160-al megkaptam, egy másik orvosnál voltam más ügyből kifolyólag az meg azt mondta, ezzel embereket mentővel szoktak elvinni, ki se engedett a rendelőből gyógyszer nélkül!

Kérdezte is, hogy jól vagyok e, mondom gyakran ingerült vagyok!

Ennyit tapasztaltam az egészből!

Azóta a gyógyszer tökéletesen rendbe rakta a vérnyomásom!

2021. nov. 13. 04:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#4 vagyok. Igen, azt tőlem is kérdezgették a 140-es vérnyomásnál, hogy nem vagyok-e rosszul, nem fáj-e a fejem, nem érzem úgy hogy el akarnék ájulni. Én meg csak pislogtam nagy bambán, mert semmi ilyesmi tünetem nem szokott lenni.

Nálam azt szó szerint így hozzátették, hogy ha legközelebb 1 Hgmm-rel is magasabb lesz a vérnyomásom, akkor ugrik a jogsim. De ez szerintem csak a pszichológiai zsarolás része volt, hogy mindenképp menjek vissza gyógyszert felíratni.

És ahogy írták, igen, nagyon orvos függő. Az én háziorvosom nagyon túlbuzgó. Valószínűleg azért, mert ritkán lát, nem igazán vagyok beteges, táppénzen még életemben nem voltam egy napot se. A jogosítvány miatt fogorvoshoz is el akart küldeni. Csak azért tekintett el tőle, mert már nagyon kifutottam az időből. Pedig tudtommal semmilyen olyan előírás nincs, hogy csak hibátlan fogsorral lehet gépjárművet vezetni. Hozzáteszem, nincsenek rossz fogaim.

Másnál meg én is hallok olyat, hogy egy általános kikérdezés, látásvizsgálat, vérnyomásmérés és már adják is a papírt. Nem küldözgetik az ember ezerféle szakrendelésre, pláne ha még a 20-as. 30-as éveiben jár.

2021. nov. 13. 08:58
 10/10 anonim válasza:
100%
Van olyan, hogy fehér köpeny szindróma. Orvosnál mindig magasabb nekem. Itthon 120/77, dokinal 140/77. Ennyi. Tudják ők is, mindig mondom, hogy otthon normális, csak dokit látva ugrik.
2022. márc. 10. 08:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!