Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nyomogatom a gázt, hamarabb...

Ha nyomogatom a gázt, hamarabb melegszik az autó?

Figyelt kérdés

Reggelente fagy a kocsi, szélvédő, stb. Viszem a barátnőmet is reggel, és nem szeretném hogy hideg autóba szálljon be.

Ezért reggel mindig beszállok az autóba, beindítom, és hagyom hogy melegedjen a motor, miközben fűtök.

Ez a folyamat egy kicsit lassú, ezért néha meg-meg nyomom csak úgy a gázpedált, hogy bömböltessem, valamiért azt hiszem, hogy ezzel gyorsabban fog felmelegedni az egész, és hamarabb lesz meleg.

Ez lehet hogy hülyeség, de hát kérdezve tanul az ember.

Szóval ez tényleg így van, vagy nem?

2021. nov. 11. 06:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Hülyeség, de gyorsabban melegedik picivel. Egyébként 3000-nél ne forgasd tovább. És amúgy se indítsd be feleslegesen. Beültök, elindítod, 30 másodperc múlva mentek. Nagyon nem tesz jót az autónak, ha alapjáraton ketyegve akarod melegíteni. Barátnőd se fagy majd meg, ahogy te se.
2021. nov. 11. 06:56
 2/16 anonim ***** válasza:
77%

Álltó helyben semmit nem jelent neki, ha méssz és úgy nyomod akkor hamarabb melegszik.

Inkább tegyél be egy hősugárzót és 10 perc alatt elég jó időt csinál.

2021. nov. 11. 06:57
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

Persze, hamarabb bemelegszik. Meg hamar tönkre is megy.

Önmagában sokáig alapjáraton járatni sem egészséges, mert alacsony az olajnyomás és nincs megfelelő kenés. Ha elkezded pörgetni, akkor ugyan nő az olajnyomás, de hiába, mivel a hideg olaj sűrű, szóval a kenés ugyanúgy nem lesz megfelelő. Leggyorsabban akkor melegszik az olaj, ha alacsony fordulatszámon mész az autóval, ezért ez a legegészségesebb megoldás az autó melegítésére. Barátnőd fázik? Hát vegyen fel egy kabátot. November közepén a fagyos reggeleken illik felöltözni, nem pedig elvárni a nonstop 24 fokos kényelmet mindenhol.

2021. nov. 11. 06:58
 4/16 anonim ***** válasza:
94%

A lányok is ugyan úgy bírják a hideget, ne tedd ezért tönkre az autódat.

Beindítod, jár fél-1 percet és go. 5 perc alatt tol már valami meleget minden autó.

2021. nov. 11. 07:25
 5/16 anonim ***** válasza:
Nem annyira, viszont hidegen jobban kopik a motor.
2021. nov. 11. 07:27
 6/16 10 deka farhát ***** válasza:
94%
Én úgy szoktam, hogy beröffentem, lekaparom a jeget, megvárom amíg kilátok a párától és indulok. 3-4 perc. Addigra az automata szívató is bemelegszik.
2021. nov. 11. 07:50
 7/16 anonim ***** válasza:
62%

Vegyen fel ruhát

November van, lightios 7 fokok

2021. nov. 11. 08:18
 8/16 anonim ***** válasza:

3. Te se mértél még olajnyomást.

Hidegen nagyobb a nyomás mint melegen.

9/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
Párezer forintért lehet kapni szivargyújtós ülésfűtést. Szerintem hasznos lehet, ha ennyire fázós.
 10/16 anonim ***** válasza:
#8 Ez azért vicces, mert sehol egyetlen párhuzamot nem húztam a hőmérséklet és az olajnyomás között. Szóval tulajdonképpen mi a fenéről beszélsz?
2021. nov. 11. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!