Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi pénzből vettél autót?...

Mennyi pénzből vettél autót? Vettél fel hitelt?

Figyelt kérdés
Esetleg típust is írhattok, de inkább az érdekelne hogy átlag mennyit költ vki autóra.

2021. nov. 10. 10:07
A kérdező szavazást indított:
Vettem fel hitelt
Nem vettem fel hitelt
32 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%
2.4 millió, majd költöttem még rá összesen 400-at kezdeti szervizként. Ez három éve volt, azóta csak olaj és szűrőcsere.
2021. nov. 10. 10:17
 2/22 anonim ***** válasza:
850.000 2010-es Ford Focus nem vettem fel hitelt
2021. nov. 10. 10:19
 3/22 anonim ***** válasza:
91%

Minél hamarabb kellett, amikor az új/jelenlegi munkahelyemre kerültem, szóval 300-ért vettem egy F Astrát. Nem vettem fel hitelt, ennyit azért gyorsan összekapartam.

Következő autóra már valószínűleg veszek fel hitelt, bár nem szeretnék. Az Astrát viszont rövidesen le szeretném cserélni, a kinézett autó jelen pillanatban 2-2,2 millió körül mozog és nem nagyon tudok addigra annyit összeszedni, mire az Astrát le szeretném cserélni. Főleg ha még feljebb mennek az árak, amire jó esély van. Szóval vagy veszek fel egy hitelt, vagy pár hónappal tovább nyúzom az Astrát, mint szeretném. Még nem vagyok benne biztos.

2021. nov. 10. 10:25
 4/22 Koaxk Ábel ***** válasza:

Én egy Audi S1-et vettem, az autó ára 6,5 millió volt, de 1,2 milliót kellett egy komolyabb javításra költeni, ezen felül ráköltöttem előtte még 80 ezret olaj és szűrőcserékre. Plusz vétel után ott volt az eredetvizsgálat, vagyonszerzési illeték, ezeket most nem tudom fejből mennyi volt!

Aztán vétel után új akkumulátor kb 50 ezer volt, 2 garnitúra prémium gumi kb 500 ezer forint. Most már azt mondom műszakilag költségmentes jó ideig a kocsi, de bőven tudnék még rá költeni ha az extra igényeimet majd elkezdem megvalósítani rajta, de első szempont az volt, hogy pattent állapotra hozzam!

2021. nov. 10. 11:14
 5/22 anonim ***** válasza:

5.2M, nem hitelre, új autó volt

A kötelező szervizeken kívül csak casco, állami sarcok és benzin ment bele az elmúlt 5 évben (Kia ceed)

Szerviz 35-70e/év

Casco 150e/év

Gumik kb. 50-60e/évre fognak kijönni

KGFB, adó, megyematrica kb 80e/év.

Mosás, ablakmosófolyadék, ablaktörlőlapát is elvisz éves szinten 20e-t biztos.

Eddig kb 13e km/év a futás.

A parkolási díjak, és egyéb útdíjak meg úgyis felhasználásfüggő, azt nem írtam.

2021. nov. 10. 11:29
 6/22 anonim válasza:
47%

Audi S7-em van, újonnan lett vásárolva most a nyáron.

40+ lett a vége az általam választott konfigurációval.

Felét a szüleim állták, mint születésnapi ajándék, a másik felét én fizettem.

Hatalmas álmom volt ez az autó, előtte egy Mini Cooperem volt, amit a szüleimtől kaptam még 17 éves koromban, azért nem dolgoztam meg. De ezt a saját keresetemből vettem, spóroltam rá, konkrét ütemtervem volt, hogy mikor mennyit kell félretegyek, hogy sikerüljön megvennem. Borzasztóan jó érzés volt először ülni benne, de a mai napig imádom.

2021. nov. 10. 11:37
 7/22 anonim ***** válasza:
300 ezerért vettem autót és ráköltöttem kb. 400 ezret, hogy használható állapotban legyen. Hitelt autóra felvenni szerintem a legnagyobb baromság. Az autóval mindig van valami költség és pluszba még többet fizetsz vissza mint amennyiért vetted az autót. Akinek van egy kis pénzügyi intelligenciája, költségre nem vesz fel hitelt. Vagy gyűjtögess arra amit szeretnél, vagy annyiból vegyél autót, amennyid van, esetleg kevesebből, hogy legyen szervizre is.
2021. nov. 10. 11:42
 8/22 anonim ***** válasza:
#2 Gondolom 300+ ezer km-es dízel... azt vágják hozzád ennyiért csak, ráadásul vagy ex-céges vagy taxi volt. Esetleg behozott 200 ezer alá visszatekert tutipéldány.
2021. nov. 10. 11:54
 9/22 anonim ***** válasza:
69%

A "vettem fel hitelt" opcióra tettem a pipámat, de valójában nem banki hitelt vettem fel, hanem a munkahelyemen van lehetőség fizetési előlegre pozíciótól függő összegben, én azt vettem fel 1 millió forint értékben.

Nem akartam kölcsönt kérni, de egy ismerősöm kínálta eladásra az autóját, amiről tudtam, hogy baromi jó vétel, de pont nem volt annyi pénzem akkor félretéve, ő meg sürgősen meg akart válni tőle, mert neki is hirtelen bukkant fel a lehetőség egy új autóra, amihez kellett a meglévő vételára.

2010-es, újszerű, majdnem full extrás manuális Golf VI 2.0 CR TDI 140 lóerős változata, akkor majdnem pont 70 ezer km volt benne, nyaralós-kirándulós autónak használta az ismerősünk, ő hozta ki a szalonból újonnan, úgyhogy ez egy elég tuti vételnek tűnt. 3 éve vettem, 2,5 misit fizettem érte, bevált, mert a szokásos karbantartáson kívül azóta is hibátlan és továbbra is újszerű hatást kelt jelenleg kicsit több mint 140 ezer kilométerrel. Reményeim szerint van még benne 2-3 kellemes év, mielőtt elkezd rosszalkodni, és az úgy rendben is van, akkor jöhet a következő. Ha ez így lesz, azt mondom, megérte kicsit erőn felül költekezni, de a következőre már teljesen önerőből szeretnénk majd befizetni. Bár ezzel nem csináltunk szerintem rossz vételt akármennyire is bennem volt az ideg a kölcsön miatt, elég baráti volt a vételár, gyakorlatilag ugyanezt a pénzt ma elkérhetnénk érte (ha nem többet) ahogy nézem a kínálatot, és végülis pár hónap alatt le is vonták azt a misit a fizetésemből anélkül hogy száraz kenyéren éltünk volna.

2021. nov. 10. 11:55
 10/22 anonim ***** válasza:
92%

Tudok viszont mondani rossz példát is, egyik jó barátomét.

Ő amikor meglett az első bejelentett, valamivel minimálbér felett fizető munkája nem sokkal érettségi után, gyakorlatilag az első dolga volt hogy felvett egy ~1,5 millió forintos, elég kedvezőtlen hitelt a Cetelemtől mindenki intelmei ellenére, amiből vett egy régi német prémiumautót, nem rossz állapotban, de hát tudjuk mind, hogy akkor is drága móka. Ő olyat akart már kissrác korunk óta, én is autóbolond vagyok, úgyhogy a vágyakozást átérzem, de ennek akkor még nem jött el az ideje.

Az élete következő 3-4 éve csak a szívásról szólt, mondanom sem kell. Nem tudott tovább tanulni (pedig megjött a kedve hozzá egy évvel a hitel felvétele után), nem tudott semmilyen rizikót bevállalni a munka terén, mert a fix törlesztőt mindig nyögni kellett, ráadásul az autó fenntartása is bőven költségesebb volt annál amire számított, szegény autón látszott is 2-3 év után hogy nem kap meg mindent ami kéne neki, úgyhogy jól elintézte azt a pár évet magának. Végülis nagy baj nem történt, a felelőtlenségén kívül jó esze van a srácnak, kilábalt ebből is, de az biztos, hogy nagyon sok lehetőségből maradt ki csak azért, mert erőn felül akart venni magának egy költséges fenntartású vágyott tárgyat.

Szóval óvatosan a hitelekkel, nem gondolná az ember, hogy mennyire rossz csak azért dolgozni egy olyan szakmában és olyan munkahelyen, amit már utálsz, de nem teheted meg hogy válts és átképezd magad, mert az túl rizikós egy hitellel a válladon. :)

(#9 vagyok)

2021. nov. 10. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!