Mennyi pénzből vettél autót? Vettél fel hitelt?
Bécsben élek, osztrák fizetésem van, de nem engedhetem meg magamnak, hogy drága autót vegyek a vendéglátói fizumból. Noha, azért sikerült összekaparnom tavaly egy 2015-ös „rendör“ Mercire (B osztàly).
3,5 évig gyüjtöttem rà. ~ 14 000€ volt.
Kötelezö havonta ~ 110€ (Osztrák biztositó)
Olajszerviz ~ 100€ (Budapesten)
vásàrlás utáni vezérléscsere, meg egyebek~ 700€ (kb 230 ezer huf, szintén Budapesten)
4 télikerék ~ 300 ezer felnivel együtt.
CarPlay utólagosbeszereltetése ~ 200€.
Összegzés: 5 millió volt az autó, ráköltöttem idáig 600 ezret. Évente van egy 30 ezer forintos olajcsere, meg havonta egy ~ 35 ezres biztositás, meg kb havi 2 tankolás (40 ezer huf)
Kérdés, hogy megéri-e. A válaszom pedig az, hogy nem. Mégis elfogadom, mert ott a csillag az autó elején, meg hát autó. Jelenleg mindent tud amire a pàrommal igényünk van. Hely van benne, erö az nem sok, de nem megyek vele sose gyorsan, mindkettönknek tetszik, csendes, kényelmes.
A következö is B osztály lesz, de az már Plug-in Hibryd és azt valószinüleg lizingelni fogjuk, mert a konfigurátor szerint 52 ezer euró, amit kinéztünk 😅😅😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!