Mennyi pénzből vettél autót? Vettél fel hitelt?
#7 Ne turkálj már mások pénztárcájában. Lehet, hogy neked nem éri meg, de a te anyagi szituációd és értékrended nem egyezik másokéval.
Először is, mindenkinek vannak vágyai és hobbijai. Valakinek ez az autó. Lehet, hogy számodra csak egy használati tárgy, ezért nem éri meg túl sokat feszülni rajta, meg tartozásba verni magad, de mások értékrendjében lehet, hogy teljesen elfogadható a hitel kifizetése egy autóért cserébe. Másodszor pedig ahogy már mondtam, ne kutass mások pénztárcájába. Nem tudhatod, hogy milyen anyagi helyzetben vannak. Úgy is lehet hitelt felvenni, hogy közben már van az embernek megtakarítása. Ez a megtakarítás ez elég lehet a kamatra, a szervizekre, vagy lehet csak az általános komfort érzet megtartásáért. Ha valaki mondjuk felvesz 3 millió forintot autóra, az nem azt jelenti, hogy 0 forintja van és a hitel teljes összegét a vételárra költi. Rengeteg módon lehet tologatni a dolgokat erre-arra annak érdekében, hogy ne legyen belőle baj a végén. Hogy ne okozzon gondot a részletek fizetése, a kamat, az autó fenntartása, stb.
#6-os
Tegyük fel, hogy nem troll vagy, bár nehezen hiszem, hisz egy Mini Cooper-t nem tudtál megvenni, de pár évre rá, volt 20 millád beszállni egy S7-es felébe!
Nem tudom mit dolgozol, de nekem a legkisebb S1 Audi-m van ráadásul használt és vétel után elég komoly összeget rá kellett dobnom, az S7 fenntartása ennek sokszorosa. Oké, hogy még új, de itt 1-2 millió javításra majdnem, hogy aprópénz lesz, jó ötlet volt így bevállalni, hogy önerőből az autó árát sem sikerült kifizetni?
Félre ne érts, nem érdekel, hogy a szüleid támogatnak, jól teszik, örülj neki! Csak ezeket a kocsikat az átlag Audikhoz képest is jelentősen drágább fenntartani. Az enyémhez pl németből kellett alaktrészt hozatni, mert itthon nem volt, utángyártott meg a limitált széria miatt nem is létezik hozzá, és ez jócskán megdrágítja az alkatrész meg úgy általában a javítás árát!
6-os válaszoló vagyok.
Mikor az első autómat kaptam, ott voltam gimnazistaként, 0 munkatapasztalattal a hátam mögött. Bevételem nem volt, abból a pénzből gazdálkodtam, amit a szüleimtől kaptam hetente. Nem, hogy egy Minit, de még egy jobb biciklit sem tudtam volna venni a szüleim segítsége nélkül.
Azóta egyetemet végeztem, tanultam és dolgoztam külföldön is.
Most van két sikeres vállalkozásom, melléjük passzív jövedelmi forrásom. A bevételem ezekből havi szinten is hétszámjegyű összeg. Nyugodj meg, egy váratlan javításra is lesz majd pénz, ahogy a mindennapi fenntartása sem okoz gondot.
Ha mondjuk a nyakamban lenne egy diákhitel, albérletet kéne fizessek és a hónap végén éppen 0-ra kijönnék, eszembe sem jutott volna egy ilyen autóba beruházni. De szerencsére eljutottam arra a szintre a munkámban, hogy nyugodt szívvel választhattam az "álomkocsit", nem kellett megalkudjak.
#Floora
Ez így már érthető és gratulálok hozzá, amit írtam csak azért írtam mert nagyon sokan erejükön felül vesznek autót, ha ilyen bevételed van, nem horror fenntartani az S7-et se!
Nem ez a jellemző, inkább az, hogy amikor beüt a xar eladják az autót!
8-as :) 2-es vagyok
Tavaly nyár elején vettem amikor még annyira nem voltak magasak az árak, meg se volt hírdetve, barátom szerelője ajánlotta.
1.6 dízel 232.000km-el vettem friss műszakival, első szervizre 157.000 forintot kellett fizetnem amibe a vezérlés csere, az olaj + szűrő cserék illetve valahonnan folyt az olaj ezért valami tömítéseket kellett cserélni benne. Tulajtól vettem 7 évet volt nála az autó, 100.000km-t rakott bele vett egy új Ssangyongot helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!