Mennyi idő, mire elkezdi "érezni" az ember az autót?
Tegnap volt az első órám, dupla óra volt, egy majdnem üres parkolóban voltunk. Alap első órás dolgok voltak, elindulás, tolatás, kanyarodás, 2-esig felváltás.
Korábban már párszor vezettem (apukámmal, magánterületen), kb. 3-4x hátragurultam a kert végébe 50 métert úgy, hogy 10 méterenként megálltam és újra elindulta. Van azonban még egy előnyöm (ami végül ki is jött): már több száz óra szimulátorozáson túl vagyok.
Apum már mondta, hogy van érzékem hozzá, de az oktató elmondása alapján nagyon jól ment a dolog és tényleg van bennem potenciál. Kormánytechnikára és pedálkezelésre nagyon megdícsért, a tolatáson még kell dolgozni, de elvégre ez még csak az első 2 órám volt.
Ami nagyon megzavart engem az a távolgások felmérése a kocsiban. Mindent közelebbinek találok, mint amennyire az valójában van. Rá kellett tolatnom a fűre úgy, hogy a tükröket nézhettem és amikor megkérdeztem, hogy kb. mennyi van még hátre, mondta, hogy legalább fél méter. Kimentem, megnéztem és közel 1 méter volt. A tükörben mégis úgy érzékeltem, hogy már 10 centire vagyok a fűtől. A másik az volt, amikor kérte, hogy álljak be egy kocsi mellé, ami a jobb oldalamon volt, de nagyon nem éreztem a távolságot, végig azt hittem, hogy neki fogok menni.
Kb. mennyi idő fog kelleni, mire elkezdem érezni a távolgásokat? Tudtok valami tippet adni ezzel kapcsolatban?
Van egyébként olyan "játék" ami kifejezetten vezetésgyakorlásra készült, tehát nem a klasszikus értelemben vett autós program!
Indexelni kell benne, meg kresz szabályokat betartani stb...
City Car Driving a neve, hasznos kis program lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!