Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő, mire elkezdi...

Mennyi idő, mire elkezdi "érezni" az ember az autót?

Figyelt kérdés

Tegnap volt az első órám, dupla óra volt, egy majdnem üres parkolóban voltunk. Alap első órás dolgok voltak, elindulás, tolatás, kanyarodás, 2-esig felváltás.

Korábban már párszor vezettem (apukámmal, magánterületen), kb. 3-4x hátragurultam a kert végébe 50 métert úgy, hogy 10 méterenként megálltam és újra elindulta. Van azonban még egy előnyöm (ami végül ki is jött): már több száz óra szimulátorozáson túl vagyok.

Apum már mondta, hogy van érzékem hozzá, de az oktató elmondása alapján nagyon jól ment a dolog és tényleg van bennem potenciál. Kormánytechnikára és pedálkezelésre nagyon megdícsért, a tolatáson még kell dolgozni, de elvégre ez még csak az első 2 órám volt.

Ami nagyon megzavart engem az a távolgások felmérése a kocsiban. Mindent közelebbinek találok, mint amennyire az valójában van. Rá kellett tolatnom a fűre úgy, hogy a tükröket nézhettem és amikor megkérdeztem, hogy kb. mennyi van még hátre, mondta, hogy legalább fél méter. Kimentem, megnéztem és közel 1 méter volt. A tükörben mégis úgy érzékeltem, hogy már 10 centire vagyok a fűtől. A másik az volt, amikor kérte, hogy álljak be egy kocsi mellé, ami a jobb oldalamon volt, de nagyon nem éreztem a távolságot, végig azt hittem, hogy neki fogok menni.

Kb. mennyi idő fog kelleni, mire elkezdem érezni a távolgásokat? Tudtok valami tippet adni ezzel kapcsolatban?

2021. nov. 9. 19:09
1 2
 11/11 Koaxk Ábel ***** válasza:

Van egyébként olyan "játék" ami kifejezetten vezetésgyakorlásra készült, tehát nem a klasszikus értelemben vett autós program!

Indexelni kell benne, meg kresz szabályokat betartani stb...

City Car Driving a neve, hasznos kis program lehet!

https://www.youtube.com/watch?v=pvTrj6ObG3A

2021. nov. 12. 05:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!