Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A folyamat alatt átvert az...

A folyamat alatt átvert az autókereskedő, ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Az autón amikor megtekintettem használhatatlan volt már az ablaktörlő. Azt mondta, mire elviszem az autót, raknak bele újat. Mondtam ok. Ennsi volt, odaadtam 3 kiló előleget. Majdnem másfél millás autó.

Az volt feltüntetve a leírásnál, hogy 2 évre szól majd a forgalmi, erre mikor mentem érte, kiderült, hogy csak egy évre fog szólni.

A szivargyújtót is kiszedték mire márentem érte.

Ilyen esetben mit lehet tenni?

2021. nov. 3. 13:28
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Nem szóltam, mert nem vagyok ebben szakértő, de még egy ilyet biztos nem!
2021. nov. 3. 13:28
 2/12 anonim ***** válasza:
55%

Tehát miután mondták, hogy nem működik az ablaktörlő ott hagytad a 300 ezer foglalót. Mivel ígérték, hogy megjavítják, ez a szerződés feltétele, ha tudod bizonyítani (volt tanu), akkor ezt számonkérheted.

A forgalmi engedélyt megnézhetted mielőtt szerződtél. A hirdetéseknél mindig odaírják, hogy esetleges adathibákért nem felelőssek, pont ezért. Ez egyébként nem egy akkora összeg, hogy számítson.

A szivargyújtó pár ezer forintos cucc, ebay-ről rendelj újat.

Egyedül az ablaktörlő az, ami kritikus ebben.

2021. nov. 3. 13:48
 3/12 A kérdező kommentje:

Egy férfi ismerősöm kísért el, de most én arra nem emlékszem, hogy akkor ő is ott állt mellettem.

Szóval mi ilyenkor a teendő?

2021. nov. 3. 13:52
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
1,5 milliós autónál egy párezres szivargyújtón meg 2, szintén pár ezer forintos ablaktörlő lapáton feszengsz?
2021. nov. 3. 13:55
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem értek a kereskedős átverésekhez, nem az számít, hogy mennyi, hanem az, hogy ávert.

Segíts, vagy húzzál el!

Fogtad? 🤦‍♀️

2021. nov. 3. 13:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Hát kérdezd meg tőle, hogy ott állt-e, tudja-e igazolni. Illetve kereskedőnek írjál, hogy ezt meg azt beszéltétek meg, de úgy tűnik elfelejtette, mikor tundá bepótolni a hiányosságot. Nem kell letámadni, mert folyamatosan adnak el autókat, könnyen megfeledkezhet ilyen dolgokról.
2021. nov. 3. 14:01
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Kamu troll, ne etessétek... Biztos a benzint is leszívta előtte az utolsó deciig...
2021. nov. 3. 14:09
 8/12 A kérdező kommentje:

7-es szerintem is.

Ezért sem szóltam.

De akkor csak az van, hogy írjunk előre papírt. Nekem se jutott más az eszembe, szerintem is csak ez van.

2021. nov. 3. 14:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Foglalózáskor le kellett volna ezeket írni.
2021. nov. 3. 15:10
 10/12 anonim ***** válasza:
9%
A szivargyújtó meg az autó tartozéka. Ha nincs benne az adásvételiben, hogy anélkül adják, amiatt reklamálhatsz. Mondjuk valószínűleg te is USB töltésre fogod használni, mint legtöbben, szóval felesleges.
2021. nov. 3. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!