Miért ilyenek az autókereskedők?
Ha beszamolnak egy autót, azt agyon fikázzák, keresik benne a hibákat és ha találnak, arra hivatkoznak hogy, nekik arra költeni kell (közben meg nem költ rá semmit) pofátlanúl alacsony árat ajánlanak az autóért.
De ugyanazt a pofátlanúl kevés pénzért bevett autót, úgy, hogy semmit sem javíttatak ki rajta, már úgy árulják, hogy ez jó autó és természetesen jóval drágábban,szinte dupla annyiért.
(Persze ezért kell magunknak eladni az autót és nem kereskedésben vinni.
Es mit várok én? Írjátok majd páran, azt, hogy elvárom azt, hogy sok pénzt adjanak a használt autómért?
Na meg a kereskedő a haszonból él meg, még szép, hogy ráteszi magának a hasznát, kapom majd az ilyen válaszokat.
Oké, de akkor ne fikázza le az autót mielőtt beszámolná, és utána meg úgy árulj, hogy dicséri a kocsit és nem ud semmit róla.
Kicsit szánalmas! 😠
Ezért jó új autót venni.. márkaker. ben többnyire azért korrekt árakat mondanak régi autó beszámításakor.
Pl Szívó Vitarákat nagyon jó áron számították be, alig kellett ráfizetni az újra.
A paic beárazza az autódat.
Neki jelentősen ez alatt kell megvennie. És a lehető legdrágábban, a piaci ár felett eladnia.
Nem annyira bonyolult a rendszer.
Amúgy nem tudom miért lett ekkora utálat a kereskedők felé. Szerinted a magánszemély mielőtt eladja neked az autóját majd elviszi kuplungozni, meg motor generálra? :D
Ezt hívják piac gazdaságnak.
Furcsa hogy még erről nem hallottál!
Nem kötelező kereskedőnél venni. Nem tartanak a fejedhez fegyvert
Magánember ki fog neked szépen mindent tételesen cserélni mielőtt átadja. Váltó felújítás, kuplung, motorfelújítás, új kati, kipufogó stb. Sőt, prémium alkatrészekkel
Mert kereskedő?
Egyébként én nem tapasztaltam ezt a fajta hozzáállást. Igaz, jó állapotú autót próbáltam csak beszámíttatni (azon keresve sem talált volna hibát).
Amit talán nem tudsz, hogy nekik az autókat saját névre kell írni, amivel költségük van. Tehát, legalább olyan árrést kell kialkudniuk, amivel nem lesz vesztességes, sőt, valemennyi profitot is termel. Továbbá, ott a kockázat, hogy nyakukon marad az autó.
Csak nem leszarozták a féltve őrzött kis autódat és most ki kellett panaszkodni magad?
A kereskedő a haszonból él, olcsón vesz, drágán ad. Üdv a piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!