Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autókereskedők hogy csinálják?

Az autókereskedők hogy csinálják?

Figyelt kérdés

Hogyan ússzák meg az átiratási költséget?

Ismerek olyat, akinek nincs saját cége.

Kivonják a forgalomból?

2021. okt. 23. 16:51
1 2
 1/16 Koaxk Ábel ***** válasza:
66%

Ha külföldi autó egyszerűen nem helyezik itt forgalomba.

Amennyiben Magyarországi, egyszerűen nem veszik meg csak "papíron" (magyarul pl egy beszámított autónál kapsz egy félig kitöltött adásvételit), fizikailag a jelenlegi és a jövőbeli tulajdonos köt szerződést!

Ennek annyi buktatója van, hogy ilyenkor te fizeted rá a biztosítást, meg ha nem tudod igazolni, hogy "eladtad" a kocsit akkor minden felelősség rád hárul (gyorshajtás, egyéb bírság)

2021. okt. 23. 17:05
 2/16 anonim ***** válasza:
96%
Egyszerúen ők csak bizományba veszik, és nem iratják a nevükre. Mikor veszel tőlük egy autót, akkor nem is ők lesznek az eladók, hanem a korábbi tuljadonos. Ez akkor még nagyobb szívás, ha külföldről behozott kocsi, és van valami gond, ekkor ők széttárják a karjukat, és panaszkodj a külföldi tulajnak. De ugyanilyen indokkal mossák le magukról azt is ha kiderül, hogy visszatekerték a kilométerórát.
2021. okt. 23. 17:07
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Megbízási szerződéssel veszik meg. A tulaj ugyan az marad, míg meg nem veszed.
2021. okt. 23. 17:49
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem ússzák meg amikor magyar autókat árulnak. Biztosítást tudják csak, azzal, hogy átmenetileg kivonatják forgalomból. Régen szórakoztak bizományival, már jogszabály van ellene.

Külföldről behozott autóknál pofátlan módon megbízási szerződéssel hozzák el (bár jó, ha egyáltalán kapsz valamilyen papírt erről) és a külföldi eladóval a magyar leendő tulajdonos köt szerződést. Ez duplán jó nekik: 1. nincs plussz költség, 2. nincs szavatossági jog

2021. okt. 23. 17:58
 5/16 anonim ***** válasza:
88%
Dehogynem megússzák. És az neked is jó. Minél több tulaj van egy autónak, annál értéktelenebb. Ha minden kereskedő nevére venné az ötven autóját, mi lenne?
2021. okt. 23. 18:07
 6/16 anonim ***** válasza:
16%
Nem ússzák meg,nem is érdekük,hogy ne a sajátjukat árulják.Autókereskedő cégnek 6000,igen hatezer forintjába kerül,hogy a nevén legyen.Nem érdemes ezen spórolniuk.Nem is teszik.A tiszta üzlet az érdekük,ha holnap is kereskedni akarnak.
2021. okt. 23. 18:08
 7/16 anonim ***** válasza:
19%
Én vettem, akkor megbízási szerződésük volt. Az biztos. Amikor reklamáltam, hogy egy romot adtak nekem, mondta is hogy a tulajjal beszéljem meg.
2021. okt. 23. 18:10
 8/16 anonim ***** válasza:
48%
Mikor,hogyan,miért reklamáltál,amikor a kocsi megvétele előtt, nyilván elvitted egy független szervizbe,állapotfelmérésre?
2021. okt. 23. 18:14
 9/16 anonim ***** válasza:
41%
az is hülye, aki úgy vesz kereskedőtől, hogy az nem az ő tulajdona
2021. okt. 23. 18:56
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Tulajdonjogot,tulajdonostól lehet venni! Hogy venném meg attól,aki nem tulajdonos?Továbbá még egy szakszerviz általi állapotfelmérést se mutasson az eladó!Menjünk el együtt egy független szervizben végzett állapotfelmérésre.Nem tudom elképzelni,hogy élőben van olyan böszme,amilyet a hetes írt.
2021. okt. 23. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!