Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elektromos autónál "egypedálos...

Elektromos autónál "egypedálos" energia visszanyerésnél van féklámpa?

Figyelt kérdés

A kérdés adott.

Csak azért kérdezem, mert nagyritkán szoktam carsharing szolgáltatáson keresztül menni elektromos autóval, ha pont olyat fogok ki amiben kevés a töltés, akkor maximumra szoktam állítani a rekuperációt, ami ugyebár azt jelenti, hogy ha leveszem a gázról a lábam, elég szépen lassít.

Ma meg jól rámdudáltak egy ilyen lassulásnál hátulról.

És akkor elgondolkodtam: ilyenkor világít a féklámpa, vagy nem? Én eddig azt gondoltam hogy igen, mert elég nagy mértékű lassulást lehet így elérni, de lehet hogy mégsem?

2021. okt. 28. 17:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
@9, igen, velem is ez történt. Azért nem mentem bele az árokba amikor megszűnt működni a fékrendszer. Ellenben blokkolva nem állsz meg annyira gyorsan, mintha blokkolás nélkül maxolnád ki a fékerőt (pre-ABS időkben ez még alapműveltség volt), és azt elég necces kiszámolni egy ICE motorféknél.
2021. okt. 28. 19:58
 12/16 anonim ***** válasza:
5%
Tényleg nem vita tárgya, leszarom hány autód volt, attól nem leszel okosabb. Mondom: Kapy utca, vagy Budakeszi út végig, Gábor Áron utca... fék nélkül. De csak azért mert összeloptad a pénzt egy dodzsemre, most itt vered magad.
2021. okt. 28. 19:58
 13/16 anonim ***** válasza:
65%
Én a csabacenterben szoktam a parkolóból motorfékkel lejönni, kb olyan mintha utolsó előtti kattanásig húznám fel a kéziféket :D
2021. okt. 28. 20:06
 14/16 A kérdező kommentje:
@12, gratulálok, a bizonyítványodat kiállítottad azzal, hogy amellett hogy itt böfögöd a f*szságodat az internetbe, még tiszteletlenül is beszélsz. Remélem büszke rád az édesanyád, majd megnézem a Kapyt hogy melyik autó megy le a leghangosabban bömbölve legközelebb. :)
2021. okt. 28. 23:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Nincs akkora motorfék, teljesen mindegy hogyan rágódsz rajta. Az, hogy te 90-nél visszaszúrnád egyesbe és állóra fékezi a kereket ezzel hihetetlent lassulva az egy dolog, ezt a lassulást azzal is eléred, ha fának mész.

Üzemi körülmények között nem képes akkorát lassulni közel sem, mint a villanyos, azért nem is világít féklámpa a belsőégésűeken motorféknél.

Abba ne is menjünk bele, hogy a mai autók többsége a fogyasztás miatt vitorlázik, csökkenti a motorfék erejét a vezérelt szelepnyitással, hogy tovább guruljon.

2022. aug. 31. 02:38
 16/16 anonim ***** válasza:

Attól hogy újra leírod, nem lesz igaz. Tud akkorát lassulni, sőt nagyobbat is. Ültem egy Ioniq5-ben, egyáltalán nem voltam odáig a visszatöltős fékezésétől. Annyit amennyit lassult (és már jelezte, hogy használja az üzemi féket is) belsőégésű motorfékkel is lassítok.

De írd le még párszor, akkor sem lesz igaz.

A kérdezőt meg leszarom, tényleg egy gusztustalan újgazdag felkapaszkodott senki, aki azt hiszi, hogy a villanyos kocsija mellé a szalonban észt és műszaki tudást is adtak. Nagyon nem...

2022. aug. 31. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!