Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 7 pólusú utánfutó aljzatot...

7 pólusú utánfutó aljzatot kell újra kötnöm, mert a kutya elrágta. 7 eres kábelt bekötöttem,de van egy nyolcadik csatlakozási pont, az mire való? Úgy látom, hogy a dugvilla bedugásakor bontja a kontaktot a piros érintkezővel, ami a féklámpa.

Figyelt kérdés

2021. okt. 20. 14:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Dobnál egy linket vagy fotót erről a cuccról? Mert eredetileg úgy van, hogy a 7 pólusból 6 van bekötve és 1 a tartalék.
2021. okt. 20. 20:54
 2/9 A kérdező kommentje:
[link] Saját fotót próbálok küldeni, mert a neten ilyen csatlakozót nem találtam.
2021. okt. 21. 08:47
 3/9 A kérdező kommentje:
[link] a funkciója az58b jelű vezetéknek?
2021. okt. 21. 11:16
 4/9 A kérdező kommentje:

[link]

ipOEeYTvrRy5mEBMBrMGmOAmk3j38feq-iFnT8Ql Megpróbálom még egyszer. Mi a funkciója az 58b jelű vezetéknek?

2021. okt. 21. 11:23
 5/9 A kérdező kommentje:
[link] Mi a funkciója az 58b jelű vezetéknek?
2021. okt. 21. 13:46
 6/9 A kérdező kommentje:
Már a kérdést is elrontottam. Nem a pirosat bontja, hanem a kéket, ami a ködlámpa.Elnézést, elnéztem.
2021. okt. 21. 14:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Régebben az tartalék volt, mert nem volt jellemző a ködlámpa az utánfutókon. Valójában magadnak beköthetted aminek akartad. Pl. a lakókocsisok egy direkt árammal töltötték menet közben a lakókocsi akkumulátorát.

Ezt a kontakt bontást továbbra sem értem!

2021. okt. 21. 19:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Holnap felszerelem, akkor fog kiderűlni,hogy hogyan is működik.Két boltban is rákérdeztem, de csak annyit tudtak mondani, ha van ködlámpa a futón, akkor ilyen kell.Élesben kiderűl,hogy mi az az 58b vezeték,és miért kell érintkeznie, vagy nem érintkeznie a ködlámpa érintkezőjével....
2021. okt. 21. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Közben utánanéztem és mikrokapcsolós dugaljnak nevezik. Konkrét leírást nem találtam, hogy mire való, de csak arra tudok gondolni, hogy csatlakozáskor az autón lévő ködlámpát automatikusan kikapcsolja.

Ennek van némi értelme, ha mindig ködlámpás utánfutót húz valaki, de mihelyst egy ködlámpa nélkülit akaszt rá, elveszik az előny.

Akkor meg kifejezetten hátrány, ha egy kicsi, alacsony futót vontat ami nem takarja ki az autó hátsó lámpáit.

2021. okt. 22. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!