7 pólusú utánfutó aljzatot kell újra kötnöm, mert a kutya elrágta. 7 eres kábelt bekötöttem,de van egy nyolcadik csatlakozási pont, az mire való? Úgy látom, hogy a dugvilla bedugásakor bontja a kontaktot a piros érintkezővel, ami a féklámpa.
ipOEeYTvrRy5mEBMBrMGmOAmk3j38feq-iFnT8Ql Megpróbálom még egyszer. Mi a funkciója az 58b jelű vezetéknek?
Régebben az tartalék volt, mert nem volt jellemző a ködlámpa az utánfutókon. Valójában magadnak beköthetted aminek akartad. Pl. a lakókocsisok egy direkt árammal töltötték menet közben a lakókocsi akkumulátorát.
Ezt a kontakt bontást továbbra sem értem!
Közben utánanéztem és mikrokapcsolós dugaljnak nevezik. Konkrét leírást nem találtam, hogy mire való, de csak arra tudok gondolni, hogy csatlakozáskor az autón lévő ködlámpát automatikusan kikapcsolja.
Ennek van némi értelme, ha mindig ködlámpás utánfutót húz valaki, de mihelyst egy ködlámpa nélkülit akaszt rá, elveszik az előny.
Akkor meg kifejezetten hátrány, ha egy kicsi, alacsony futót vontat ami nem takarja ki az autó hátsó lámpáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!