Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra G mennyire megbízható?

Opel Astra G mennyire megbízható?

Figyelt kérdés

Mennyire megbízható az Opel Astra G? Mennyire eszi az olajat? Mennyiért lehet venni normál állapotút? Mennyire fogyaszt?

1,2-es és az 1,4 benzin ami jobban érdekel.

2021. okt. 27. 11:25
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve ezek a motorok szíjasak vagy láncos hajtással vannak szerelve? Mennyi km után kell cserélni a vezérlést? Gondolom a láncosat nem nagyon kell cserélni.
2021. okt. 27. 11:26
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

Amennyire egy 20 év körüli autó megbízható lehet! Nagyban előélet, karbantartottság függvénye. Mit, mikor, mire cseréltek benne.

Volt láncos és szíjas motor is bennük. Pl 1.4-esből a Z14XEP láncos. Ritkábban kell cserélni, de akkor viszont zsebbenyúlósabb. Nincs meghatározott csereperiódus. Ha csörög, cserélni kell. Ilyen korú és futású autóknál pedig semmi garancia nincs rá, hogy nem épp nálad tojik be. Emiatt én annyira nem ragaszkodnék a lánchoz.

Egyébként pont most volt egy hasonló kérdés, csodálkozom, hogy nem láttad: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__11..

2021. okt. 27. 11:38
 3/6 anonim ***** válasza:
5%
Huszonéves technika, a korukból eredően többnyire már nem nagyon megbízhatóak.
2021. okt. 27. 11:47
 4/6 anonim ***** válasza:
66%
szerintem egyszerű, primitív szerkezet ezért megbízhatóbb a mai komplikált autóknál. illetve olcsó az alkatrész hozzá, és még a hülye is tudja szerelni. pár éve nézegettem én is, akkor kb. 1,1 milla volt egy makulátlan példány. b vectrám volt anno évekig ( 1,6 ecotec ) két olajcsere között 2-3 litert kellett olajból utántölteni.
2021. okt. 27. 12:10
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

13 eve van nalunk egy 1,4 es,2004 es astra.

Katalizator volt benn cserelve 2x,nemreg szorakozott az egyik henger,allandoan megallt.es volt valami elektonikai gondja,a benzinpumpa nem kapott rendesen jelet.ez utobbi 40 ezerbe fajt,a henger megallassal tobb szerelot is megjart,mar nem emlekszem mit csereltek,de par tizezres koltseg volt.

A katalizator 3-4eve kompletten 70 volt,plusz munkadij,valami utangyartott.eddig minden muszakin gond nelkul atment.elomuszakiztatni vittuk,es mivel nem volt gondja,meg is csinaltak ra.nem fizetos,kez alatt muszaki.

Nem rohad,nem eszi az olajat.

Most a tetokarpit kezdi elengedni magat.

Jelenleg 118.000km van benne,90%ban varosi,rovid tavos auto.szabad eg alatt all.mi szeretjuk

2021. okt. 27. 21:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Több mint 20 éves G Astrám van (1.6 16V nem 1.2 vagy 1.4), 14 éve a tulajdonomban. Egyszer nem indult, akkor az akkumlátor adta meg magát. Rendszeresen karbantartást kapott, nem márkaszervizben persze. Megelőzendő a bajt én nem csak akkor szervizeltettem, ha megállt, pl letöltöttem a gyári kézikönyvet PDF-ben és a megadott km-enként cseréltettem pl benzinszűrőt, fékolajat, szervoolajat, sebességváltóban is rendszeresen ellenőrizve/utántöltve illetve kuplungcserénél a sebességváltóban is lecseréltettem) stb. Általában középkategóriás alkatrészek lettek belerakatva, de pl.olajszűrőből mondjuk a gyári szűrő 1000 Ft körül volt azon nem spóroltam, olajat 10.000 kmenként kell cserélni illetve motorfelújítás előtt ette az olajat, két olajcsere között 1 liter nem volt elég. Amióta fel lett újitva (230.000 km-nél), olakjcserék között nem fogy semnyni olaj. Szerintem megbízható, de ha azt hiszi valaki hogy nem kell karbantartani akkor nagyon le tudják lakni. Alkatrész elfogadható áron van hozzá, ami drága volt olcsón lehetett bontottan venni bele (pl. műanyag idomok, injektor, visszapillantó, stb.). 1.2 felejtős, nagyon gyenge, csak erőlködik ekkora kasztnival. 1.4-es motorral is élhető úgy gondolom, ha nem folyton autópályázol meg nem száguldozni akarsz eszetlenül. Amúgy meg ennyi idős autónál bármi előjöhet, de mivel viszonylag egyszerű konstrukció, talán még értenek is hozzá a szerelők és általában hamar megoldhatók a problémái, alkatrész is általában van hozzá raktáron.
2021. okt. 28. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!