Mi egy reális autószerelő órabér vidéken?
A szaki, vagy az autó tulaja szempontjából?
Ideális órabér sz, amit a munkát megrendelő szó nélkül kifizet.
Otthoni szerelőnél még nem jártam. Olyannál igen, ahol egy szerelő (tulaj) + a segédje dolgozik, de ezt sem a saját házánál teszi. Jellemzően 10-15-20eFt-ot simán elkérnek, ha hivatalosan számlára dolgoznak. Pl egy fél órás olajcseréért nem fognak sehol 5 ezernél kevesebbet elkérni. Puccosabb szervizben áfával 20-25-öt is simán elkérnek egy munkaóráért.
Most gumit akarok cseréltetni. Vettem újat, a régi 7 éves téligumit már nem tenném fel. Nézegetem az árakat. Tudni kell, hogy én 2019-ben költöztem el Budapestről. Semmi extra, 15" lemezfelni komplett szerelés. Itt a "vidéken" 12.000-ért csinálják. Nézem az árakat ahol korábban Budapesten jártam, 8600-ból megállna. Ennyit a nagy vidéki filléres olcsóságról! Igaz, nem egy kis faluról, hanem megyeszékhelyről van szó, de elvileg ez is vidéknek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!