Az autószerelő vagy a gumis csinálja a futóműállítást?
Tegnap hoztam el a szerelőtől a kocsit miután kicserélték mindkettő első kerékcsapágyat mert már ütemes morajlást lehetett hallani. Meg akartam kérdezni tőlük, hogy ilyenkor a futómű elállítódik-e, de már csak akkor jutott eszembe amikor eljöttem. Szerintem ha ott valamit elállítottak, akkor azt biztos be is állították, vagy rosszul gondolom?
Abban se vagyok biztos, hogy ez most általában a gumisok vagy az autószerelők csinálják.
Holnap megyek a gumishoz, megérkeztek a téligumik. Meg kéne kérdeznem, hogy ők állítanak-e futóművet?
Bocsi a sok kérdésért, még csak 3 hónapja van kocsim, nincs tapasztalatom ezekben a javítási dolgokban.
Ahogy a neve is mutatja, a gumis a kerekekkel foglalkozik, magához az autóhoz nem ért.
Neémelyik szerelő csinálja de a legtöbb nem.
Futóműves állítja a futóművet. Mármint jól ő állítja be.
Lehet hogy autószerelőmúhelyek is foglalkoznak vele, de egy futóműves egész nap ezt csinálja, fejében szinte az összes márka beállítási értékei, és tutira jól megcsinálja.
Jártam úgy egy korosabb mesterrel, hogy beállított egy futóművet azután, hogy a márkaszerviz csak célgépen gombokat nyomkodni képes "autószerelője" közölte, hogy nem lehet beállítani, mert nincs benne a tűrésben. Elvittem a mesterhez, akinek csak egy régimódi tükrös, lámpás cucca volt, egy kicsit hosszabban dolgozott vele, majd közölte hogy most jó. De valószínűleg kapott valami nagyot jobb elölről az autó, mert nem rendesen csinálták meg, a jobb oldali futómű ahogy van, fél centivel hátrébb van, de be lett állítva, nem fogja sem enni a gumit, sem félrehúzni.
(a kocsi előéletében az előző tulajnál tényleg volt valami "ügy")
Azóta is hozzá járok. Viszont nem javít. Ha alkatrészgond van (kerékcsapágy, irányítókar, bármi), megmondja mit cseréltessek ki benne, utána vigyem oda.
Az autómosás az nem egy szakma. Étteremben a mosogató inas az szerinted szakma? Ez segédmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!