Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ragaszkodnak az emberek...

Miért ragaszkodnak az emberek Magyarországon a kézi váltós autókhoz, meg a régi benzinesekhez?

Figyelt kérdés

Rengeteg országban már évtizedek !! óta szinte alap dolog az automata váltó, jártam több országban is ahol kézit nem is igazán tudják magabiztosan kezelni az emberek.

Ennek ellenére nálunk az automata váltó az valamiféle patásördög.

Mi az oka ennek?

Illetve miért ennyire durván elutasítóak az emberek a hibrid illetve villanyautókkal szemben?

2021. okt. 20. 17:08
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
93%
#20 Ezt Messengerbe akartam írni,jelentsétek és törlik lol
2021. okt. 20. 18:59
 22/43 anonim ***** válasza:
94%
Mert ezekre telik.
2021. okt. 20. 19:52
 23/43 anonim ***** válasza:
31%

Alapvetően a magyar emberben van egy "régen minden jobb volt" gondolkozás, csak éppen a régen fogalma szokott frissülni mindig az aktuálisan megvásárolható 8-10 éves autóra.

Benne vannak az anyagiak is, meg a sztereotípia, hogy drága, elromlik, stb.

2021. okt. 20. 20:01
 24/43 anonim ***** válasza:
94%
fater 60 éves most vásárolt autót 2.4benzi 2wd kézi 6, 2.4benzi 4wd cvt . ő kipróbálás után a kéziváltósat választotta
2021. okt. 20. 20:13
 25/43 anonim ***** válasza:
63%
Maradiság, az emberek félnek az új technikáktól. Jajj, a sok kütyü az új autókban, jajj, dízelmotor, automataváltó, blabla. Bezzeg a kéziváltós 1.4-es, na az az isten. És az ilyenekből szidják az elektromos autókat.
2021. okt. 20. 20:22
 26/43 anonim ***** válasza:
94%

Most nem tudom hogy mi a különbség árban , de én már elég régen vettem és akkor kb 350 ezerrel lett volna drágább automatával. Új autó.

De pénz az is szűken volt , svájci hitelt meg nem akartam, így maradt a manuális.

Össze se lehet hasonlítani mennyivel jobb, kényelmesebb az automata.

Teghát nem mindenki azért vesz mert ahhoz ragazskodik.

2021. okt. 20. 21:00
 27/43 anonim ***** válasza:
0%

Az is marhaság hogy vezetési élvezet a manuális, hát nem .

Sokkal élvezetesebb az automata.

Amikor már itt nyomják az önvezető marhaságot.

2021. okt. 20. 21:02
 28/43 anonim ***** válasza:
58%

Kva élvezetes amúgy a kézi..

- Városban nyomkodni a kuplungot ész nélkül, meg kapcsolgatni

- Kint meg egyszer felváltani hatid és úgyhagyni a következő 50 km-en

Azért remélem előtte a szívgyógyszert beveszitek, nehogy túl sok legyen az izgalom

2021. okt. 20. 21:26
 29/43 anonim ***** válasza:
95%
Nem lehet vontatni, nem lehet betolni, drágább a karbantartása, a régiek többet fogyasztanak, az új, olcsóbb autókban a robotizált váltó übergagyi.
2021. okt. 20. 21:27
 30/43 anonim ***** válasza:
91%

Sok fél- és elavult információ kering itt.

#29: de, lehet vontatni. Kézikönyvben benne van hogyan és hány kilométerre. Enyémet pl. 50 km-et lehet. Karbantartási igény is kérdéses, mert valaki 20 ezernél kuplungot cserél, míg automata mehet 600 ezeret. Időszerű szerviz és vezetési stílus kérdése.

Írta valaki, hogy többet fogyaszt az automata, ez már 15 éve nincs így.

Viszont nem kéne egy kalap alá venni mindet, mert nagy különbségek vannak, mint érzetben, mint működési elvben. Például CVT sokaknak nem tetszik.

Mindenesetre, ami az összesre igaz, hogy városban kényelmesebbek, főleg reggeli dugókban. Ráadásul most már sok autó tudja adaptív tempomatot 0 km/h-ig, de csak automatával. Ez is jó dugóban.

Nem ártana elfogadni őket, mert rövidesen már nem kapni új kézi váltós autókat.

2021. okt. 20. 21:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!