Mi lehet a baj? Skoda Fabia 1.4 MPI
Van egy címben említett Skoda Fabia 1.4 Benzin MPI kocsim.
Olyan problémám jelentkezett mostanában hogy amikor reggel első indítás megyek dolgozni a kocsi simán indul minden oké, viszont amikor 16.:00kor indulnék haza....indítás után szinte rögtön lefullad az autó, 3-4 indításra indul el és utánna ha lámpánál állok stb. tehát alapjárat van akkor nem fullad le.
Mitől lehet ez?
Mi lehet a gond?
Ha a motor elindul és utána lefullad, akkor a régebbi kocsiknál ez azt jelentette, hogy benzinellátási problémája van. A mostaniaknál, ahol az alapjárati motoron keresztül a kompjuter tartja az alapjáratot, lehet rossz szabályozás vagy elakadó alapjárati motor is.
Csak kiváncsiságképpen: A munkahelyedre megérkezve leállítás után azonnal újra tudod indítani?
Egyébként, ha nem lesz meg a hiba, akkor én várnék, amig súlyosbodik. Mert az ilyen hibát a szerelők nehezen, a pénztárcád nyitókódját meg könnyen találják meg.
Régebbi típus. 2003-as.
Az az érdekes hogy menet közben semmi gond tehát jól gyorsul megy mint a golyó és bírja egyenletesen a nagyobb sebességet is. Szóval nagyon érdekes. Gyujtaskor hallani az Ac pumpa indulását és járó motornál is hallani hogy jár. Szóval az nem hiszem hogy elromlott volna.
Köszönöm a választ. :)
Igen munkahelyre érkezve utánna rögtön tudom inditani. De délutánra előjön ez a jelenség, nem tudom miért.
Egy buta ötlet, de tudom hogy más autónál volt már ilyen. Az üzemanyagrendszer nem tartotta a nyomást és az üzemanyagvezeték közel ment a blokkhoz. Amikor az autót leállították, a vezetékben nem áramlott az üzemanyag. Ezért szép lassan felmelegedett és a nyomás hiánya miatt buborékok tudtak benne keletkezni.
Szinte 0 az esély, hogy itt is ez van, bár a hideg-melg állapot és az időzítés stimmelne.
Hmm..érdekesnek hangzik.
De ha nem változik lehet tényleg még várok vagy valami és aztán szerelő ha nem javul vagy ilyesmi.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!