Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magasabb alapjárat más benzin...

Magasabb alapjárat más benzin után?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1.2-es, három hengeres, 2005-ös Fabiam van. Eddig MOL / OMV benzint szoktam tankolni, viszont most teletankot kapott Shell benzinből. Már lementem 200 km-t, de most vettem észre, hogy az alapjárat az eddigi kb. 800 helyett kb. 950-1000 közt jár. Nem "ugrál", de fel-le jár abban a tartományban üresben. (Hideg motornál 1000-n áll nagyjából stabilan.)

Igaz, annyira intenzíven nem szoktam figyelni a fordulatszám mutatót, de talán ez az új benzin óta van.

Lehet attól, vagy más a baj esetleg?

Szeretném vinni szervizbe, de hétvége van. Úgyhogy, hátha addig itt megtudok valamit. :)

2021. okt. 2. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Biztos az új benzintől van? Ha nem tetted volna meg eddig, akkor majd tankold tele a megszokottal (de úgy, hogy ne híguljon a már benn lévővel, tehát legyen nagyjából üres a tank) és nézd meg, hogy azzal is produkálja-e. 99%-ra becsülöm, hogy azzal is ugyan azt fogja csinálni, és véletlenül jött elő egy hiba a másik fajta benzin tankolásakor.
2021. okt. 2. 17:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Igazából nem biztos. Ezért kérdezem. :)
2021. okt. 2. 17:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"véletlenül jött elő egy hiba a másik fajta benzin tankolásakor"

És még csak az sem biztos, hogy a hiba valóban ekkor jelentkezett. Szóval ja, szerintem sincs köze a benzinhez. Benzintől nem lehet ilyen. A motor mindig egy fix fordulatszámot akar tartani, ha netán valami pocsékabb benzint öntesz bele, akkor egyszerűen több benzint fog felhasználni, de az alapjárat marad ugyanannyi. Ha jobb minőségű benzint tankol az ember, akkor ugyanez fordítva. Így ha nem normális az alapjárati fordulatszám, akkor a szabályzással van a probléma.

2021. okt. 2. 17:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Annyi plusz infó van, hogy az olajat és a vizet nem eszi.
2021. okt. 3. 16:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Fals levegőt kapott. Az egyik cső el volt repedve. :)
2021. okt. 5. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!