Magasabb alapjárat más benzin után?
Sziasztok!
1.2-es, három hengeres, 2005-ös Fabiam van. Eddig MOL / OMV benzint szoktam tankolni, viszont most teletankot kapott Shell benzinből. Már lementem 200 km-t, de most vettem észre, hogy az alapjárat az eddigi kb. 800 helyett kb. 950-1000 közt jár. Nem "ugrál", de fel-le jár abban a tartományban üresben. (Hideg motornál 1000-n áll nagyjából stabilan.)
Igaz, annyira intenzíven nem szoktam figyelni a fordulatszám mutatót, de talán ez az új benzin óta van.
Lehet attól, vagy más a baj esetleg?
Szeretném vinni szervizbe, de hétvége van. Úgyhogy, hátha addig itt megtudok valamit. :)
"véletlenül jött elő egy hiba a másik fajta benzin tankolásakor"
És még csak az sem biztos, hogy a hiba valóban ekkor jelentkezett. Szóval ja, szerintem sincs köze a benzinhez. Benzintől nem lehet ilyen. A motor mindig egy fix fordulatszámot akar tartani, ha netán valami pocsékabb benzint öntesz bele, akkor egyszerűen több benzint fog felhasználni, de az alapjárat marad ugyanannyi. Ha jobb minőségű benzint tankol az ember, akkor ugyanez fordítva. Így ha nem normális az alapjárati fordulatszám, akkor a szabályzással van a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!