Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vissza vásárolnám az autómat....

Vissza vásárolnám az autómat. Át kell íratni?

Figyelt kérdés
Elég érdekes a helyzet, mivel akinek eladtam, nem iratta át, tehát még a nevemen van az autó. Most vissza vásárolnám tőle mert láttam hogy hirdeti, a kérdésem az hogy ha vissza vásárolnám, át kell ugyanúgy íratnom? Ha esetleg eladja másnak, ő át tudja íratni ha az én nevemen van?

2021. okt. 18. 18:35
1 2
 11/15 anonim válasza:
Az okmánykiadással nem járó bejegyzès díja lesz 2300. Csak felsoroltam.
2021. okt. 18. 20:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Azért pár kérdés felmerül, vagyis le lett-e jelentve a kérdező részéről az eladás, mert amennyiben igen az bonyorítja a helyzetet, ha nem, akkor a rendszer szerint még mindig a kérdező a tulajdonos, tehát a forgalmi is az ő nevére szól, akkor nincs mit átiratni. Viszont ott van a kötelező biztosítás kérdése, hogy az új tulaj kötött-e rá az adásvétel után, mert ha azt is elsumákolta, de a kérdező meg nem fizette, akkor itt kemény pénzeket lehet fizetni a biztosítás nélküli időszakra. Ekkor meggondolondó a visszavásárlás. Ha ez rendben, akkor az új biztosításhoz kell adásvételit írni.

Amennyiben pedig másnak adná el a kérdezőt kihagyva, akkor ott a bibi, hogy a kérdezőnek kellene az eladónak lenni papíron. Kollégámnak volt ilyen esete, hogy átírás nélkül akarták tovabbadni a kocsiját,amit korábban eladott, ebből okirathamisítási ügy is lett, mert aláhamisították a nevét.

2021. okt. 18. 20:20
 13/15 anonim válasza:

Azèrt kell az eredeti szerződèst, ès a felbontó szerződèst is megírni, hogy a biztosító ne kèrhesse a fedezetlensègi díjat a köhtes időszakra. Az eladó bejelentèst, a biztosító is megkapta ha a hivatal rögzítette.

HA a "vevő" aki nem íratta át, nem az eladónak adja vissza, hanem egy harmadik fèlnek, akkor az eredeti adásvètelit, ès azt, amit a harmadik fèllel, azaz az új vevővel írnak mellèkelni kell. Ilyenkor köztes tulajnak rögzítik be, az átírást elmulasztó tulajt, ès a NAV kiszab rá egy büntetèst, ami tarzalmazza az illetèket ès a mulasztási bírságot. A jogfolytonosság mindig a lènyeg.

2021. okt. 18. 21:06
 14/15 A kérdező kommentje:
Közben meg néztem ügyfélkapun hogy mi a helyzet az autóval. Eredetiség vizsgát csináltatott valaki 10. 06.-át, de az autó még mindig nincs átírva a nevemről. Ezek szerint meg vette valaki attól a személynek akinek én eladtam, és nem tudta átiratni?
2021. okt. 19. 21:35
 15/15 A kérdező kommentje:

Hülye szójavító... 10. 06.-án

Személytől.

2021. okt. 19. 21:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!