Vissza vásárolnám az autómat. Át kell íratni?
Nem, de megint írni kell róla egy adásvételit.
Ha pedig másnak adja tovább, akkor ún. adásvételi-lánc kell, ami alapján nyomon lejet követni, akkor íratható át.
2021. okt. 18. 18:42
2/15 A kérdező kommentje:
Tehát oda kell adnia az új tulajnak azt az adásvételit amit velem írt.
Nem, hanem újból írni egyet, ahol ő az eladó, te pedig a vevő
2021. okt. 18. 18:50
"Elég érdekes a helyzet, mivel akinek eladtam, nem iratta át, tehát még a nevemen van az autó."
Neked viszont 8 napon belül le kellett volna jelentened az eladást, így már semmi közöd az autóhoz. Függetlenül attól, hogy a vevő átíratta-e, vagy nem.
"Tehát oda kell adnia az új tulajnak azt az adásvételit amit velem írt."
Nem!
Ha jól értem, te "eladtál" valakinek egy autót. Aki most tovább ad egy olyan autót, ami soha nem volt az övé.
Hát, ez legyen tanulópénz.
2021. okt. 18. 19:31
Csak addig tovább adni azaz eladni sem tudja, míg a nevére nem veszi. Neked meg le kellene adnod az okmányirodába ag adásvételit és onnantól le van a gond.
2021. okt. 18. 19:41
6/15 A kérdező kommentje:
Már rég le adtam. Még mindig forgalomba van. Felhívtam a vevő lakcíme szerinti kormányhivatalt ott azt mondták hogy sok az akta kevés az ember stb majd kivonják a forgalomból ha sorra kerül. De ez már nem most volt.
Akkor gyakorlatilag végig a te neveden volt... vajon biztosítás volt rajta?
2021. okt. 18. 20:01
8/15 A kérdező kommentje:
Én lemondtam az enyémet. Ha meg még fogja a rendőr ott az adásvételi hogy nem az enyém. Büntetési csekkeket is védtem már ki vele.
9/15 anonim válasza:
Írni kell egy új szerződèst, amin a tulajdonjog átruházási helyett adásvèteli szerződès felbontása szerepeljen. Előzmény szerződès is kelleni fog (az első) Fontos, hogy a hatálybalèpés ne az eredeti dátum legyen, hanem a felbontás dátuma. Különben MABISZ díjat kell fizetni. Okmányokat kèrd vissza, eredetvizsga mentes, biztosítást köss újra a kocsira. 2300 Ft lesz a díja. A záradèk hatályát a felbontás napjával fogják lezárni, ami az eladó bejelentèse miatt került fel.
2021. okt. 18. 20:08
Wow 8.
Akkor az már nincs a neveden.
Igen, olyan lesz mintha egy másik használt autót vennél.
De, én nem kapaszkodnék érte.
Csúnya bukta lesz a vége, ha ezt akarod.
2021. okt. 18. 20:10
További kérdések: