Ne haragudjatok a hülye kérdésért de friss jogsim van és benzinesen tanultam, de a miénk dízel. Olyan problémám van, hogy egyszerűen hiába indul el magától amikor a kuplungot felengedem, lassan megy az indulás. Többször le is fullad, míg a benzinest hiába tanuló voltam, szerintem egy kezemen meg tudom számolni hányszor fullasztottam le. Pedig azt mondják, hogy a dízellel könnyebb dolga van az embernek de én pont fordítva érzem. Amikor engedem fel a kuplungot adjak neki egy kis gázt, vagy egyszerűen csak a kuplungot kéne gyorsabban felengedni?
Egy autót mindíg a sajátosságának megfelelően kell vezetni.
Hallani kell és érezni hogy mi a jó neki és ahhoz igazodni.
2021. okt. 18. 06:45
3/18 anonim válasza:
Jézusom, ki mondta neked hogy a dízelnek elinduláskor tilos gázt adni?! Ha alapjáraton indulsz, ne csodáld hogy nem lő ki az autó! Ha gyorsan akarsz indulni, akkor érzéssel adagolj neki gázt is, ahogy emeled a kuplungot! Lefulladni sem fogsz ha nem akarsz mindenképp alapjáraton gázadás nélkül indulni.
2021. okt. 18. 06:51
4/18 anonim válasza:
Hulye oktatom mindig azt sulykolta hogy eleg a kuplungot felengedni.
Sajat automon kellett megtanulni, hogy kis gazadas kell a dizelnel is ha normalisam akarsz elindulni.
2021. okt. 18. 07:11
5/18 anonim válasza:
Tartani kell a motor fordulatszámát 1500 körül és úgy engedni felfele a kuplungot.
2021. okt. 18. 07:22
6/18 anonim válasza:
Az én oktatóm is ilyen volt. Miután levizsgáztam mellette sok mindent nem úgy csinálok. Ha emelkedőn vissza akartam váltani, mert érezhetően erőlködött, búgott, szenvedett a motor, akkor rám szólt, hogy ne váltsak vissza, majd ha már rángat. Mert mit gondolunk mi (mindig többes számban beszélt rólam) mennyit fog ő tankolni, ingyen van neki?!
2021. okt. 18. 07:25
7/18 anonim válasza:
Pont úgy mint a benzinest
2021. okt. 18. 07:38
8/18 anonim válasza:
Ismét a hülye oktatói baromkodás áldozata. Olvasd el a heti 2-3 ugyanilyen kérdést. Gázt kell adni, minden autónak minden üzemanyaggal.
2021. okt. 18. 07:54
9/18 anonim válasza:
Ez már a sokadik ilyen kérdés. Miért tanítanak ilyen hülyeséget?
Persze tudom miért, hogy a tanuló autó kuplungját óvják, de a fenébe is, ez nem életszerű megoldás! Dombon így nem indulsz el.
Természetesen gázt kell adni közben. Ajánlom, hogy menjél el egy elhagyatott útra és gyakorold amíg nem megy 20-ból 20 alkalommal lefulladás nélkül.
2021. okt. 18. 10:07
10/18 anonim válasza:
"vagy egyszerűen csak a kuplungot kéne gyorsabban felengedni?"
NEEEM!
A kuplungot -minden autónál- érzéssel kell felengedni. Ha hirtelen engeded ki akkor persze, hogy lefullad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!