Lassan olcsóbb lesz étolajat tankolni a régi dízelekbe? Meddig fog még emelkedni az üzemanyag ár?
Étolajból 15%-al többet fogyaszt az alábbi mérésben, meg elveszik jópár paci:
#1, erről tudsz bővebben infót adni? Valami cikk, vagy interjú, vagy hogy ezt ki mondta?
A magyar fizetések mellett ha 700 forint lesz egy liter lötyi, azzal meg is oldják a budapesti dugókat - én szeretek autóval járni, de annyiért már biztos hogy lerakom.
Amúgy szerintem nem lenne olcsóbb étolajjal. Lehet hogy literje olcsóbb, viszont étolajjal tuti többet fogyaszt, ergo nem olcsóbb étolajjal üzemeltetni.
Amúgy épp ma olvastam hogy csökken a kőolaj világpiaci ára, ha a Forint árfolyama is jól alakul akkor hamarosan csökkenni fog.
Én egész nyáron 50%-ban kevert étolajjal jártam. 20%-al evett többet a kocsi, de jobban is nyomtam neki. Teljesítményvesztés minimális. Semmi negatív hatás. 10fok felett tud indulni ezzel az aránnyal. Szaga nincs neki, katalizátor mindent megfog.
Használt olajat veszek, 100ft/l áron, régi farmer szárán szűröm át, plusz üzemanyag szűrőn mielőtt betöltöm.
Most kísérletezgetek átészterezéssel, 230ft-ra jön ki litere a berendezéseket nem számolva.
1.4hdi/tdci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!