Hűtőfolyadékot lehet e keverni?
Hogy kell át öbliteni?
Vqgy leengedni?
milyen auto? a legalacsonyabb pontjan a hutorendszernek kitekered a csavart, nem art ha a beonto sapka is le van veve.
szepen kifolyik az osszes, legalso csavar vissza ontesz a tagulasi tartalyba hogy maxon legyen, lezarod, inditod a motort varsz 5 percet ha csokken a szint utanatoltesz hogy mindig max on kozeli legyen. ezt ismetelgeted.
Hát ha nem fagyálló van benne az szívás :)
Ugyanis a fagyálló, más néven hűtőfolyadék keni a vízpumpát, véd a rozsdásodás, dugulás ellen, alacsonyabb a forráspontja....
Annak fagyallonak kell lennie.
De!
Szinek szerint van a folyadek, ha neked rozsaszin van benne akkor azt öntheted hozzá.
(talán még barna és zöld létezik ezen kívül, nem tudom pontosan.)
#5 Manapság nagyon ritka, de lehet kapni nem fagyálló hűtőfolyadékot. Szóval a "fagyálló, más néven hűtőfolyadék" kijelentésed téves, mert a kettő nem ugyanaz. A nevük is eléggé eltérő: az egyik a hűtést segíti, a másik a fagy meggátolását. Az, hogy manapság a kapható löttyük 95%-a mindkettő egyszerre, az más kérdés. De mint mondtam, lehet kapni őket külön is, csak ritka és anyagilag értelmetlen (ezért ritka).
#6 A szín nem jelöl semmit, mert nincs rá szabvány. A legtöbb gyártó próbálja követni, hogy G11 zöld, G12 rózsaszín, stb, de ebben nem illik bízni, mivel nem előírás, így sosem lehetsz benne teljesen biztos. Ha nem biztos az ember abban, hogy mi van benne, akkor jobb leengedni az egészet és nulláról feltölteni. Átlag autó hűtőrendszere 4-5 liter, átlag G12 hűtőfolyadéknak meg 2 ezer forint litere. 4-5 ezerből kijön a komplett fagyálló csere, szerintem ennyit ki kell tudni adni egy autóra (főleg hogy utána évekig nem kell vele foglalkozni, általában).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!