Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suziki Swiftet megéri manapság?

Suziki Swiftet megéri manapság?

Figyelt kérdés
Nemrég tettem le a jogsim 17 éves vagyok. Szerintetek első autónak jó lenne egy Suzuki Swift mondjuk 1.3? Vagy úgy alapból mennyire lenne jó. És szerintetek mennyit fizessek érte max?

jan. 16. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Melyik a papir Swift? Vagy a néhány évvel újabb?

Egyébként első autónak tökéletes.

Az eladóval kell megállapodnod az árban illetve amennyi pénzed van rá.

jan. 16. 18:24
 2/4 anonim ***** válasza:
58%
Vasaló swift (2004 utáni) kiváló választás első autónak. A régebbi verziónak 90%-a bontószökevény, már előbb ajánlanék thaliat, pedig nem szeretem a francia autókat.
jan. 16. 18:36
 3/4 Morzsi007 ***** válasza:
2005-től Swift-ek jók. Strapabíró autó, motorja a legjobbak között van, könnyű vezetni.
jan. 17. 08:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a "mi autónk" swiftre gondolsz, nagyon nem nyúlhatsz mellé, de nem lesz már egyszerű jó állapotú, extrásabbat találni olcsón!

Szinte mindenkinek a családi, vagy baráti körében volt/van egy swift, ezért is kedves szamunkra ez a típus, meg úgy nagy vonalakban a suzuki:)

Én az 1.0 3 hengeres motorral elkerülném. Nagyon jól megy, pörgős kis motor ebben az alig több mint 900 kilós kasztniban, de ha beül melléd 3-4 ember,+ csomagok, hát úgy már szenvedős lesz vele egy lampánál való elindulás is. Egyedül, vagy másodmagaddal viszont tökéletes lehet:)

Sokkal jobb választás az 1.3 8v (g13ba) motorral. Fogyasztása fél, max 1 literrel több, cserébe ezzel már előzni sem lehetetlen küldetés. Létezik ugyan ez a motor 16 szelepes hengerfejjel, (g13bb) amivel már tényleg tempósan lehet haladni és ezzel a motorral már nem ritka a szervós, klímás, Szedán esetén 4 elektromos ablakkal szerelt példányok:)

2001-ig kapható volt még 1.6-os baleno motorral is, 92 lóerővel.

Volt ilyenem, máig visszasírom! Azzal a motorral a swift simán BATMOBILE:) felrepülne, ha szárnya lenne, de tényleg! Ám ezeknek annó mindenki nyomta, ami csak a csövön kifért, pont azért, mert jól mentek, megbízhatóak voltak. Hát, ez az idő is elmúlt már...

Mára gyakori ezekből is a futár autó. Kispénzű fiatalok veszik, 200-300 ezer forintért. Szerintem ennyiért már ezeket is felesleges venni, mert jellemzően rohadnak, kilóg a belük és rozsdás az alvázuk. Ha mindenképp ezt a típust választod, 400-600 ezer körül nézelődj. Az utolsó évjárat (2003) a legjobb! Ha viszont komolyan vesszük az első autó kérdését, szerintem is vedd az újabbat, a (vasaló swiftet). Olyanon vizsgáztam, bár én utáltam. Biztonságosabb, mert nagyobb/nehezebb, de többet is fogyaszt! Városban nem ritka a 8 liter, klímázva inkább 9.

jan. 22. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!