Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Manapság (az utóbbi 10-15...

Manapság (az utóbbi 10-15 évben) melyik autóknak van bovdenes kuplungja?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert nekem eddig amik voltak saját vagy céges, egyik sem volt ilyen: Lada 2101, Opel H Astra, K Astra, Insignia, Mitsubishi L200, Citrone Jumper, Jumpy, Berlingo, Ford Transit Connect, Tourneo.
ma 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyik sem.
ma 11:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Már mi egyik sem? Nem gyártanak már olyat? Csak 15+ éves autókban lehet?
ma 11:58
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen. Bovdenes kuplung már régóta nincsen.
ma 12:03
 4/9 anonim ***** válasza:
54%

Azért szerintem valószínűleg motortól is függ! Pl

H Astra

[link]

K Astra

[link]

Citroen Jumper

[link]

stb

ma 12:09
 5/9 A kérdező kommentje:

H Astrából volt nekem 1.4, 1.6 és 1.7 dízelem is. Mindegyiknek a fék-kuplung hidraulikája ugyanolyan volt. Tuti, hogy nem volt bovdenes ezek közül egyik sem. A nagyobb motorosokon 1.8, 1.6T meg 1.9 dízelnél meglepődnék ha külön gyártottak volna más szerkezetet.

K Astrám jelenleg is van. B16BTR motorkóddal, amit hoz az oldal, amit linkeltél. 1000%, hogy nem bovdenes.

ma 12:29
 6/9 A kérdező kommentje:
*B16DTR
ma 12:32
 7/9 A kérdező kommentje:
Jumpernél a 94-02 közötti változatot valóban írja. Ezt nem tudom..., ennyire régit nem vezettem, csak 2015 körülieket. Azok is hidraulikusok voltak már.
ma 12:36
 8/9 anonim ***** válasza:
#4 Na a retkes autodocnak ne higgy semmit. H és K Astrában már NEM volt bovdenes váltó. G Astrában volt utoljára bovden az F13 váltón. Utána már F17 jött, ami kizárólag hidraulikus kinyomócsapágyas volt.
ma 12:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért jó a hidraulikus kuplung, mert egyik pillanatról a másikra képes megkotlani, aztán nem mész vele semerre. És vagy 30x drágább, mint a bowden.

30 éves fosastrában még a gyári bowden volt, komoly 1 drótszál tartotta az egészet. Csávó aki eladta, feltűnt neki, de mondta, jó az így is.

Az újabb renyókban, dácsiákban fix, hogy még bowdenes.

Az ilyen faék autókban is valószínű.

Költséghatékonyság van, nem tudják min spóroljanak, erre hidraulikus kuplung van.

ma 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!