Megéri manapság 190-es (w201) Mercedest venni?
Kicsit nosztalgia, kicsit napi használósként gondolkodtam rajta, persze nem vagyok gazdag öreg németn nyugdíjas, hogy 15 ezer eurókat adjak ki egy ilyen régi és egyszerű kocsira csak mert patika állapotú, jó lenne nekem a használt de aránylag megkímélt darab.
A probléma az lenne, hogy azt hallottam, hogy ma már alig van hozzá alkatrész, nem csak gyári de utángyártott se nagyon, és pont ezért drága a szervizelése ha cserélni kell valamit. Ez mennyire igaz?
Totál bullshit, hogy nincs hozzá alkatrész és drága lenne.
Dögivel van hozzá utángyártott és nem drága, sőt!
Vízpumpát kellett cserélnem, 12.000 volt egy jó minőségű német.
Nekem dízel van. Motorikusan elpusztíthatatlan. Lassan meg lesz a 1,5 millió km a motorban.
Az a baj, hogy egy jobb állapotú bőven 1 millió felett kezdődik.
Ha tudja az ember magának szerelni otthon akkor aprópénzből fenntartható.
13 éve van meg most már de vicc összeg amit alkatrészre költök 1 év alatt.
(tavasszal hengerfej tömítést cseréltem, az volt kemény 30 ezer forintos mutatvány + most a vízpumpa és ennyit vitt el idén a kötelező olajcserén kívül ami szintén vicces összeg: gázolajszürő 1000, olajszűrő 2000, légszűrő 2500 ft.)
3: 5,77-es átlag 12-13 év használat alatt sok egy 2500ccm-es dízeltől???
Szerintem nagyon nem, és ez 1980-as évekbeli technika!
A benzineseket nem ismerem, a 4 hengeres 2000-es dízel pár decivel még kevesebbet eszik de az már nagyon lomha.
Enyém is lomha, ez az ára annak, hogy keveset eszik és sosincs semmi baja a motornak.
(nyáron használt étolajjal lejjebb is lehet vinni a fogyasztást 🙂🙂🙂).
124-es jóval nagyobb méretű.
Nagyobb legellenállás és nehezebb is.
+ ugye a porlasztók is legyenek jó állapotban.
Manapság már 5000ft környékén van egy porlasztócsúcs bele 😅
De ha jobban nyomnám neki akkor nálam is 6 felett enne.
Akkor hozok ki 6 feletti fogyasztást ha többször be kell mennem pestre és kifogom a nagyobb forgalmat.
Illetve egyszer levezettem 1000km-ert egy huzamban 110-el, akkor kereken 6 literre jött ki a fogyasztás.
Igen, az bőven 2 milla felett kezdődik normál állapotban...
De most pont árul valaki egy full restauráltat 5 milláért 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!