Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Be szoktátok tartani az...

Be szoktátok tartani az évente vagy 10.000 kilométerenkénti olaj- és szűrőcseréket?

Figyelt kérdés
Akkor is cseréled ha csak épp pár ezer kilométert mész egy évben?
ma 16:35
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Bocs, de saját magad tudatlaságodat bizonygatod a kérdéssel, mivel aki odafigyel a járművére, az tudja, hogy ha keveset is megy, akkor is évente le kell cserélni az olajat.
ma 16:42
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem mindig tartom be. Van, hogy 8000-nél eldobom. Tavasszal-ősszel. Nincs kivétel. Nem kívánok hulladékot hajtani, akinek meg nincs legalább évente 50 ezer forintja az autójára (vagy annyi se, ha meg tudja oldani magának) és húzza-halasztja mindenféle idióta önigazoló indokkal, az üljön fel a buszra, az autózás nem neki való.
ma 16:52
 3/8 anonim ***** válasza:
40%

"évente VAGY 10.000 kilométerenként" - ezt be kell tartani, ha nem akarod, hogy gyorsan tönkremenjen az autód.

Én figyelek rá, mert nem akarok mindig másikat venni.

ma 17:02
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Csak ha pályázik az autó eleget akkor nem tartom be. Ha megyek vele havonta 10 000-et akkor még bőven jó az az olaj 25 000-nél is.

Városi autóban vallásosan betartom.

ma 17:05
 5/8 anonim ***** válasza:
48%

Betartani?! Betartani csak olyat lehet, amit valaki előírt. Ezt a 10.000-et ki írja elő?!

Az autóm gyártója 30.000 km/1 évet javasol. Nyilván addig nem húznám el. Ezt az autót régebben autópályás ingázásra használtam. 15.000 km-enként, kb. fél évente cseréltem benne olajat. Semmi hátrányát nem tapasztaltam ennek, hogy nem 10.000-enként. Nem kopott el, semmilyen meghibásodás ebből kifolyólag nem volt. Már jó ideje ez az autó második, "tartalék" autó státuszban van nálam. Évente fut kb. 3000 km-t. Nyilván nem 5 évente fogok benne olajat cserélni. Ilyenkor győz az 1 év.

Rendszeres ovijáratos, meg bevásárlóautóknál redukálnám. De azok se hiszem hogy évente 10.000-nél többet futnának.

ma 17:41
 6/8 anonim ***** válasza:
36%

#5 Imádom az ilyet. Kérdezz meg BÁRKIT, aki a szakmában releváns, ugyanakkor pártatlan, hogy ő a sajátján hogyan cseréli. Kivétel nélkül mindenki azt fogja mondani, hogy 10 ezrenként cserélni kell. Nyilván nem kötelező, nincs előírás, de abban kivétel nélkül mindenki egyet fog érteni, hogy az állagmegóvásban jelentős szerepet játszik, ha 10 ezernél nem húzza túl az ember.

Viszont a jöttment autótulajdonos, aki épp csak annyit konyít az autókhoz, hogy el tudjon vele jutni A-ból B-be, na ő sokkal jobban tudja. 😂

ma 18:08
 7/8 anonim ***** válasza:
4000 kmt mentem tavaly, de letelt az 1 év, szóval lecseréltem. 15.000 ft-ot megér nekem évente, hogy hibátlan állapotban maradjon az autóm. Csak autópályázós autóval simán megmerném csinálni, hogy 15.000 km/1 évig elhúzom, mert ott nem használódik annyira az olaj. Ezeket túllépni hanyagság és fillérbaszás.
ma 19:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezért is ilyen jó a jármű állomány az országban mert mindenki betartja ezeket.

NA meg a gumizással is így van a magyar, mindenki a legjobb minőségű gumit veszi .

Persze lehet hogy ez csak itt a gyakorin van hogy a legtöbb ember csak hazudik.

ma 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!