Első lengőkar hátsó szilent szakadással mennyit lehet még húzni ?
Voltam szerelőnél és jelezte, hogy az első lengőkar hátsó szilentje szakadt, ezért már lehet szólnának a műszakin, amin januárban voltam amúgy... Egyébként én is észrevettem, hogy valami kotyog, amikor több kisebb aszfalt hibán megyek át.
Kérdés, mennyit lehet így autózni, ő azt mondta hogy nem sürgős, volt aki elment vele 1 évet, de cserélni kell és párban. Az én Mazdámhoz 2x 16 ezer a két blokk + munkadíj, ezért még húznám, amíg lehet.
Én ahol műszakiztatok, ott szerintem nagyon felületesek. Műszaki előtti átnézésre vittem, de ilyenkor ha rendben van, akkor le is műszakiztatját. Tudtam, hogy kopog a jobb eleje, de nemhogy felírták volna mit cseréltessek a kocsin, inkább megkapta megint 2 évre. De én nem is hagytam így, utána vittem a szerelőmhöz egy szatyor futóműalkatrésszel a kocsit.
Neked is azt javasolnám, hogy minél előbb cseréltesd ki, amíg esetleg a gumikopásnál nem látod nyomát. Utána stabilabb is lesz a kocsi.
Megbeszéltem vele, hogy megcsináljuk valamikor, de nem sürgős.
A nagyobb baj, hogy csak az egyik oldalra lehet kapni szilent blokkot és párban kell cserélni
"A nagyobb baj, hogy csak az egyik oldalra lehet kapni szilent blokkot és párban kell cserélni"
Ezt mondja a szerelő, de miért lenne muszáj, ha a másik oldalhoz éppen nem kapható?
Most az egyik oldalon szakadt szilented van, a másikon jó és mégsem szalad le az autód az útról. Ha a két oldalon különböző korú, de működő lesz, az miért lenne rosszabb? Ráadásul a szerelésük is független: egy oldal => egyszeres munkaidő. Két oldal => kétszeres munkaidő.
Majd, ha a másik elszakad és lehet újat kapni, akkor kicserélteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!