Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első lengőkar hátsó szilent...

Első lengőkar hátsó szilent szakadással mennyit lehet még húzni ?

Figyelt kérdés

Voltam szerelőnél és jelezte, hogy az első lengőkar hátsó szilentje szakadt, ezért már lehet szólnának a műszakin, amin januárban voltam amúgy... Egyébként én is észrevettem, hogy valami kotyog, amikor több kisebb aszfalt hibán megyek át.

Kérdés, mennyit lehet így autózni, ő azt mondta hogy nem sürgős, volt aki elment vele 1 évet, de cserélni kell és párban. Az én Mazdámhoz 2x 16 ezer a két blokk + munkadíj, ezért még húznám, amíg lehet.

2021. okt. 8. 19:37
 1/5 anonim ***** válasza:
De miért nem beszélted meg ott rögtön a szerelővel?
2021. okt. 8. 21:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Én ahol műszakiztatok, ott szerintem nagyon felületesek. Műszaki előtti átnézésre vittem, de ilyenkor ha rendben van, akkor le is műszakiztatját. Tudtam, hogy kopog a jobb eleje, de nemhogy felírták volna mit cseréltessek a kocsin, inkább megkapta megint 2 évre. De én nem is hagytam így, utána vittem a szerelőmhöz egy szatyor futóműalkatrésszel a kocsit.

Neked is azt javasolnám, hogy minél előbb cseréltesd ki, amíg esetleg a gumikopásnál nem látod nyomát. Utána stabilabb is lesz a kocsi.

2021. okt. 9. 07:10
 3/5 A kérdező kommentje:

Megbeszéltem vele, hogy megcsináljuk valamikor, de nem sürgős.

A nagyobb baj, hogy csak az egyik oldalra lehet kapni szilent blokkot és párban kell cserélni

2021. okt. 9. 13:57
 4/5 krwkco ***** válasza:

"A nagyobb baj, hogy csak az egyik oldalra lehet kapni szilent blokkot és párban kell cserélni"

Ezt mondja a szerelő, de miért lenne muszáj, ha a másik oldalhoz éppen nem kapható?

Most az egyik oldalon szakadt szilented van, a másikon jó és mégsem szalad le az autód az útról. Ha a két oldalon különböző korú, de működő lesz, az miért lenne rosszabb? Ráadásul a szerelésük is független: egy oldal => egyszeres munkaidő. Két oldal => kétszeres munkaidő.

Majd, ha a másik elszakad és lehet újat kapni, akkor kicserélteted.

2021. okt. 9. 16:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom, annyit mondott hogy párban szokták cserélni.
2021. okt. 9. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!