Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért rángat a kormány?

Miért rángat a kormány?

Figyelt kérdés
Audi A4 B5 1996 kiadású. Észrevétel: kátyú, úthiba, fekvőrendőr, rá megy a kerék és úgy érzem mint ha ki akarna fordulni a kerék. Megrántja a kormányt. Kapásbol kicseréltem mind a 8 lengőkart. (tervben volt már amugy is.) nem változott, mentem a kormányösszekötő gömbfejhez,utána futómű állítás. A jelenség mindíg jelen. Na most én axiál csuklóra gondolok. Szerintetek mi lehet a gond?

2021. szept. 25. 17:02
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
Az a baja hogy Audi és lassan 30 éves lesz.
2021. szept. 25. 17:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Na, hadd éljek egy példával: ha szüleid/párod/feleséged/akárkid rájön, hogy képes voltál 100 ezer forintot kivágni az ablakon totálisan feleslegesen, csak azért mert nem értesz az általános iskolai fizikához és amitt jól pofán vág, akkor mi fog történni? A fejed elindul észak-északkeleti irányba, jobb esetben alásétálsz, rosszabb esetben koppansz a földön.

No, ez szerinted mitől van? Valaki erőt fejtett ki a fejedre, a fejed meg követte az ütés irányát. Most ugyanezt szépen ügyesen átülteted a problémádba: belemész egy kátyúba, ami megüti a kereket, ezért a kerék elfordul és elfordítja a kormányt is. Ezért kell megfogni normálisan azt a szaros kormányt, nem pedig lazán, mint ha a pöcsödet rángatnád.

És te emiatt kib*sztál az ablakon 100 ezer forintot. Vagy tán többet is, nem tudom pontosan az árakat. Figyelj most már ne állj meg, ezen a ponton már tök mindegy, cseréld ki az axiálokat is. Miért ne? Ezen a ponton már tök mindegy az a 10-15 ezer forint. Meg akkor már cserélj toronycsapágyat is, csak hogy teljes legyen a felújítás. Kár lenne itt abbahagyni.

2021. szept. 25. 17:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért rángat mert kátyús az út :D

Előttem leírták.

2021. szept. 25. 20:07
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

Azért nem rángat a kormány mert kátyus.

Nekem még egyik autóm se rángatott akár milyen úton mentem velük.

2021. szept. 25. 21:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Haha.. Valószínű azért írtam ki, mert eddíg ilyen nem volt egyik autómnál sem. Ez az Audi gyakorlásnak van csak. De hát a sok észlény alkotott megint. Nem sajnálom a pénzt az autóra.
2021. szept. 27. 06:28
 6/7 K Laci ***** válasza:
Támogathat, mert valamelyik fék jobban befog, mert felfüggesztés nem az igazi, mert gumi szál szakaszt, mert felni miattis.
2021. szept. 27. 23:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Akár a kormánymű lógása is okozhatja.

/igazuk van az előttem szólóknak, ha hibát észlelünk, a kiváltó okot keressük és azt javítjuk, nem pedig ész nélkül cserélgetünk mindent ami a látómezőbe kerül/

2021. szept. 28. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!