Támogatnád egy ilyen technológia beépítését minden új személy és tehergépjárműbe?
A technológai lényege az lenne hogy egy a rendőri intézkedés alól magát kivonni akaró vezető ne száguldozhasson addig amíg:
a: Balesetet nem okoz amiben mások is megsérülhetnek
b: Az autóból kifogy az üzemanyag vagy defektet kap
c: esetleg sikerül elmenekülnie.
Úgy működne hogy minden autóban van egy erre a célra kialakított vezeték nélküli vevő egység ami képes kommunikálni a rendőrautóban lévő computerrel. Amikor a delikvens nem akar megállni akkor a rendőrautóban a rendőr megnyom egy gombot amitől az üldözött autó motorvezérlő elektronikája biztonságosan leállítja az autót, lassan fékezni kezd, megfeszíti a biztonsági övet és az autó megáll és nem lehet beindítani, az ajtókat pedig belülről nem lehet kinyitni, csak a rendőrök tudják amikor odarohantok és megnyomták a távirányítón a gombot ami kinyitja az ajtót és feltartott kézzel kiszállnak a delikvensek.
Ha nem is minden részlet ilyen módon történne de az elv hasonló és a lényege hogy ne lehessen menekülni az autó elől.
Továbba csak akkor lehetséges ilyen technológiát rendszeresíteni ha a szabvány nagyon pontosan kidolgozásra kerülne hogy bűnözők ne használhassák, kizárólag a rendőrség, nav, katasztrófa védelem stb állami erők. Természetesen minden ártatlan igazoltatás közben ellenőrizni szükségeltetnék a rendszér éles működését.
Sajnos a bűnözők egyre hajmeresztőbb dolgokra képesek a menekülés közben, pl egy olyan bűnöző aki biztosan a börtönben élné le a hátralévő életét az menekülés közben bármire képes.
A szavazásban további lehetőségek közül lehet választani.
De most miért beszélsz mellé? Erről már volt szó igen, vissza lehet vele élni, talán ezért hülyeség. Engem az érdekel amit mondtál, miszerint azért is jobb tovább menekülni hagyni, mert majd akkor többmindent lehet a számlájára írni és több időre lehet lecsukni. Én ezen akadtam fenn)
Erre szeretnék tőled magyarázatot kapni. Ezt akartam tisztázni veled.
Itt írtad:
"Azt értsd meg, hogy minél tovább menekül, annál több mindent lehet majd a nyakába sózni a bíróságon. Ez jó, mert nem 2 évet kap rablásért, hanem alaphangon 5-öt vagy még többet."
Szerinted ez így a jó?
Azt irod, hogy a rendőrön lenne a felelőség, az önvezetö autók sincsenek olyan szinten, hogy ha balesetet okoznak a rendszeren legyen a felelőség akkor ki az az idiota rendőr aki hasznalna a rendszert.
Lehet, hogy szőrszalhasogatas de a reszeleteket kell mindig kidolgozni, hogy a nagy egesz összeálljon.
Két pontra meg egy vesszőre meg egy zarojelre is lehet mondani, hogy arc, meg egy mona lisara is, csak Da Vinci szőrszalhasogato volt es nem elegedett meg két ponttal meg egy vesszővel meg egy zarojellel...
"Azt irod, hogy a rendőrön lenne a felelőség, az önvezetö autók sincsenek olyan szinten, hogy ha balesetet okoznak a rendszeren legyen a felelőség akkor ki az az idiota rendőr aki hasznalna a rendszert."
De az önvezető autónak ehhez semmi köze, ebben az esetben nem az autó vezeti magát. Hanem megáll, ugyanazzal egyenértékű is lehet mintha csak kifogyna az üzemanyag. Én nem tudom ez miért szörnyűbb mintha egy defekt miatt áll meg az autó vagy műszaki hiba miatt. Ezért mondom hogy ez csak netto kötözködés a részedről.
Tessék:
Itt szerintem mindegyik idióta rendőr használta volna:
https://www.youtube.com/watch?v=yolWMcf1yI8
Nézd meg 3:24-nél a világoskék citroen ami szintén nem hajlando megállni, majd balesetet is okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!