Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyárilag miért tudnak olyan...

Gyárilag miért tudnak olyan szép krómhatást kialakítani műanyagokra? Milyen technológiával csinálják?

Figyelt kérdés
Ráadásul mindegy, hogy milyen alakzatról van szó.

2021. jún. 26. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert értenek hozzá 🤷‍♂️
2021. jún. 26. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:

PVD-vel nagyon szép bevonatokat lehet előállítani, k***a drágán. Viszont nagysorozatú gyártásnál megéri, mert ha milliószámra kell előállítani az azonos elemeket, a vákuumkamra és a porlasztó- vagy párologtatóberendezés magas költségei sok késztermék között oszlanak el.

No meg az sem mindegy, hogy ha gyártásról van szó, akkor új, szennyeződéstől, öregedéstől, vetemedéstől mentes fröccsöntött elemekre viszik fel a fémréteget. Ez rengeteget számít a végeredményt tekintve. Hiába sikálod bármivel a húszéves díszlecet, nem tudsz eltávolítani róla minden szennyeződést, az idő során összegyűjtött karcok is látszani fognak és ha eltekeredett az alkatrész, az is visszaköszön a csillogó bevonaton.

2021. jún. 26. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Mert komolyabb technológia van mögötte, mint az alis krómfólia.

Van több lehetőség is, merítéses bevonatolás pl. De mi csinálunk olyat, is, hogy nagyon vékony fóliával vonjuk be az alkatrészeket. szinte minden formán megvalósítható és nagyon szép, homogén felülete lesz.

2021. jún. 27. 09:35
 4/7 A kérdező kommentje:

Az a baj a fóliával, hogy az akkor sem adja vissza a 100%-os krómhatást. Ebben a videóban látszik, hogy igen torz képet ad a fólia, elmosódott, nem szép éles, persze lehet, hogy napon jobban fénylik: [link]

Viszont ez nagyon jól sikerült, nem tudom, hogy melyik márkájú fólia van rajta: [link]

2021. jún. 27. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Mint írtam, technológia. Nem az ilyen kézi fóliákra gondoltam, hanem gépi technológiákra

De a merítéses, és a szórt technológiák is jók, csak ahogy előttem írták más tisztasági követelmények vannak nagyüzemben és maga a technológia is hatékonyabb, mint a kisipari dolgok

(Egyébként a linkelt videónak kritikán aluli minősége, ezért nem látod elég fényesnek, szerintem)

2021. jún. 27. 13:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Én műanyagot akarnék krómoztatni, de akiket eddig találtam céget, egyiknek sem volt megfelelő méretű kádja. Kb. 105 cm hosszú lenne a darab. Olyat meg végképp nem találok, aki úgynevezett vizes technológiával dolgozna, nem kell meríteni, hanem ráfújják. Chrome Style Hungary nevű cégnek vannak ilyen termékei, de ők csak forgalmaznak, illetve betanítanak a használatára. Azokkal 100 százalékos krómhatást is el lehet érni, viszont drágák. Maradna a fólia, de attól félek, hogy az meg gagyi hatású lesz. És amúgy sem hiszem, hogy van olyan tartós, mint a lakkozott.
2021. jún. 27. 14:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát el kell menni egy fóliás céghez és megnézni milyen fóliájuk van, azért vannak igen komoly cuccok már, a drágább kategóriában (szerintem még mindig olcsóbb, mint a krómozás)

A tartóssága ugyanaz mint a fényezésnek, amíg nem éri durva mechanikai behatás addig bírja, de az már a fényezést/krómozást is karcolná.

Vagy kell nézni Németországban céget, aki megcsinálja

2021. jún. 27. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!