Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes már most elektromos...

Érdemes már most elektromos autót venni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egyre jobban foglalkoztat az elektromos autóval történő közlekedés gondolata. Abszolút kezdő vagyok a témában. Tapasztalatokat szeretnék azzal kapcsolatban milyen nehézségek merültek fel az "átállás" (benzin,dízelről elektromos) során. Milyen költséggel üzemeltethető illetve mi az amire nagyon oda kell figyelni a vásárlásnál! Ez a hatótáv mizéria egyenlőre még zavar. Osszlassátok el a kételyeim. Mennyire használható egy olyan elektromos autó aminek a max hatótávja télen 120-140 km? Vagy érdemes belefeccölni és a nagyobb akkus verziókat vagy jobb konstrukciójú autókat venni ami képes lehet 300 km feletti hatótávot elérni. Kicsit hosszúra sikerült. Köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat.
2021. szept. 30. 09:42
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
75%

"amíg a sok majom sapkában a hidegben dideregve járatja a motort hogy kezdjen fűteni a kocsi addig te beállítod hogy mikorra legyen meleg és a kellemes hőmérsékletű autóba ülsz be a téli hajnalon."

Azé' az állófűtés már elég régóta jelen van szinte minden modellben, csak hát a többség nem kéri extraként, mert valójában kb semmi értelme sincs.

2021. szept. 30. 18:13
 22/38 anonim ***** válasza:
75%
Mindkét autóm kb 4 perc után már fűt.. ha nem akarok dideregni, beröffentem, visszajövök még egy gyors teára, aztán go. :)
2021. szept. 30. 18:33
 23/38 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy pont a villanyautósokra jellemző hogy két kabátban, sapkában dideregnek a jégvirágos szélvédő mögött, mert ha fűt, akkor nem ér haza :D :D :D
2021. szept. 30. 18:34
 24/38 anonim válasza:
73%
Attól függ. Ha csak azért vennéd hogy "zöld" légy akkor ne tedd, mert ez sem sokkal környezetkímélőbb mint a belső égésű társai, ráadásul drágább is.
2021. szept. 30. 18:38
 25/38 anonim ***** válasza:
71%

Én biztos vennék ha lenne pénzem.

Voltam teszt vezetésen és a Dacia Spring nagyon jó hatással volt rám.

Eszméletlenül jobb vezetni mint akármelyik autót, még az automatától is kényelmesebb.

És hiába papiron kevés a LE, de piszkosul gyorsul így is.

Amire nekem kell és használom az autót egy hétig eljárok vele egy töltéssel. Sőt még nem is megyek annyit sem.

2021. szept. 30. 18:50
 26/38 Beviz Elek ***** válasza:
91%
2021. szept. 30. 19:56
 27/38 anonim ***** válasza:

26-os mint már írtam neked elég pénzzel bármi bebizonyítható,akár az is hogy a nap amúgy tök hideg...

De látom az agyadig nem jutott még el csak fújod a x@rságaidat....

2021. okt. 14. 14:27
 28/38 anonim ***** válasza:
51%

Mellesleg kérdező nem, nem érdemes, és az elkövetkező 10-20 évben egészen biztosan nem is lesz az.

Zöldebb meg sosem lesz.

2021. okt. 14. 14:29
 29/38 anonim ***** válasza:

#26: "Villanyautósok" yt csatorna, igazi független forrás XD

Csak miheztartáshoz: a dízelek fénykorában azzal nyertek piacot, hogy nem szennyezik annyira a környezetet, mint benzin. Igen, bebizonyították, hogy ez így igaz. Mert be lehet, ha csak CO2 kibocsájtást nézzük, tényleg nem szennyez annyira...

A "zöld" energiával ugyanez a helyzet. Vízerőművek CO2-t termelnek, légerőművek tizedelik a madárállományt és a lapátokat nem lehet újrahasznosítani, a naperőművek újra felhasználásra szintén nincs megoldva. Egyedül a geotermikus amiről nem tudok rosszat, de azt meg nem nyomatják annyira.

2021. okt. 14. 14:47
 30/38 anonim ***** válasza:
29: ha szummában nem is zöldebb, szerintem mar az egy nagy lépés, hogy nem a város közepén szennyez, ahol az emberek élnek.
2021. okt. 14. 15:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!