2020-ban megéri új vagy 1-2 éves benzines autót venni? Vagy érdemes inkább várni néhány évet egy kiforrottabb plug-in-hibridre?
Sok városi úthoz a hibrid passzol. Sok autópályához a dízel való a mai napig (euro6-os motorral bárhova behajthatsz), aztán jönnek a benzinesek.
Hibriddel is tudsz autópályázni, de ott nem fogyaszt olyan jól, mint a dízel. A pár éves dízel/benzines kocsit viszont a városi használat gyorsan kinyírja. Tönkremegy a kipufogó gáz kezelés, ami aztán egy sor egyéb problémát okoz a motorban.
A villanyautó még mindig inkább csak bevásárló kocsi.
Én tavaly voltam hasonló cipőben. Mivel sokat autópályázom, így egyértelmű volt, hogy ezúttal is a dízel mellett maradtam. Ezzel 10 évre tervezek. Meglátjuk 2028 környékén mit tud az akkori elektromos/hibrid technika.
Városi rövid távoknál már nehezebb a kérdés. Szívem szerint hibridet vennék, de az anyagi keret miatt eléggé korlátozottak a lehetőségeid. Hagyományos benzinesből viszont elég jót kapsz már ennyiért.
Én hibridet vettem egy éve újat, de mindegy lett volna ha éppen nem az. Többnyire városban használom ahol szinte az egész kerület 30km/h-ra van korlátozva. Ebből kifolyólag a hibrid akksi soha nem tud feltölteni és minek van... egyedül hidegebb időjárásnál jobb, amíg a gyerekeket elviszem iskolába addig a motor felfűt üzemi hőmérsékletre, és mivel folyamatosan megy ezért az akksi is feltölt és haza már ingyen megyek.
Jövőre ha kidobják a plug-in RAV4-et akkor valószínűleg arra váltok. A 60km-es elektromos hatótáv (még ha való életben ez kevesebb is) bőven elég városban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!