Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes már most elektromos...

Érdemes már most elektromos autót venni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egyre jobban foglalkoztat az elektromos autóval történő közlekedés gondolata. Abszolút kezdő vagyok a témában. Tapasztalatokat szeretnék azzal kapcsolatban milyen nehézségek merültek fel az "átállás" (benzin,dízelről elektromos) során. Milyen költséggel üzemeltethető illetve mi az amire nagyon oda kell figyelni a vásárlásnál! Ez a hatótáv mizéria egyenlőre még zavar. Osszlassátok el a kételyeim. Mennyire használható egy olyan elektromos autó aminek a max hatótávja télen 120-140 km? Vagy érdemes belefeccölni és a nagyobb akkus verziókat vagy jobb konstrukciójú autókat venni ami képes lehet 300 km feletti hatótávot elérni. Kicsit hosszúra sikerült. Köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat.
2021. szept. 30. 09:42
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
#8 A norvégoknál az országban 67.000.db elektromos töltőállomás van míg Magyarországon kb 1600 db.
2021. szept. 30. 11:14
 12/38 anonim ***** válasza:
37%
Akkumlátorgyártás nagyon szennyező
2021. szept. 30. 11:26
 13/38 anonim ***** válasza:
42%

10/12 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, szerintem pont ezeken a "dömötör WC tartály" villanyoknak van a legkevesebb értelme.

Ha nagy környezetvédő akarok lenni akkor veszek egy kis ccm-es benzinest városba AMI MÁR LE VAN GYÁRTVA, nem csináltatok egy újat helyette. De mondok jobbat, felülök a biciklire, vagy a buszra. Mindig azzal érveltek hogy a WC tartályok tökéletesek a boltba leugrani. Szerintem aki ilyen kibeb*szott zöld akar lenni az ne kocsival járjon már szarni is.

Amúgy meg az egész piac egy vicc, poltikiailag túlfújva. Az igazi villanyautózás kb a gazdagok kiváltsága, a dömötör wc tartályokra meg nem mindenki tart igényt ha 20ad annyiért vesz egy unyanolyan szintű benzinest használtan

2021. szept. 30. 11:33
 14/38 anonim ***** válasza:
23%

#13 Én azt írtam hogy a Dömötör WC tartályok kevésbé szennyezik a bolygót tönkre.. ott állnak a WC mögött, és várják hogy kiengedjék magukból a vizet, szemben a villanykocsikkal..

Dömötör WC tartály alatt a Dömötör WC tartályt értettem ténylegesen, nem a rohadt villanykotlákat.

#10 voltam.

2021. szept. 30. 11:57
 15/38 anonim ***** válasza:
12%
Ha második, városi autónak használnád és tudod otthon tölteni, akkor szerintem megéri. Marha jól gyorsul amúgy :-)
2021. szept. 30. 12:26
 16/38 anonim ***** válasza:
12%
Dömötör wc tartály
2021. szept. 30. 13:36
 17/38 anonim ***** válasza:
72%
Városi autónak okés, hosszú távra, meg majd térjünk vissza ha télen-nyáron fűtéssel-klímával is tud 600-800km hatótávot és 5 perc alatt maxra elhet tölteni.
2021. szept. 30. 13:56
 18/38 anonim ***** válasza:
66%

Én amúgy azt ajánlom neked, kérdező, hogy légy türelmes és várj 5-10 évet még velük. Nem tudni, hogy mi lesz. Persze a média mossa az agyat, hogy az only villany a jövő így meg úgy, csak kár, hogy arról nem beszélnek, hogy a Föld lítium készlete hamarabb kimerülne, mint a kőolaj, ergó nagyon rövid ideig tudnánk autózni CSAK villannyal. Szóval van rá esély, hogy egy nagy lufi az egész csak, ami kipukkad, aztán szépen mindenki lógó orral visszatér a benzin, dízelhez. Aztán persze lehet a Toyota idén tényleg feltalálja a spanyol viaszt a szilárdtestes akksival és 1000 km-t tudsz menni minden villannyal, pályán, 180-al is, utána pedig 10 perc alatt 0-100-ra töltöd és az akksi így is 20 évig 90-100%-os állapotban marad. Ha ezt tényleg el tudják érni, akkor mindenki emeli kalapját és lehet élni villannyal szépen. De amíg az autók kérdésesek, hogy kiszolgálnak-e jól, illetve szopás velük töltőállomásokat keresni, egy 1000 km-es utazáson 21 appot kell letölts a telefonodra és minden megálláskor pereg a miatyánk, hogy működik-e a töltő vagy sem, addig nem feltétlenül éri meg az elektromos autó. Gondolj bele, 15 millióért veszel egy olyan autót, ami tiszta kompromisszumos, stresszes, 1,5x annyi idő vele egy hosszabb út, mint egy benzinessel és semmivel nem nyújt többet, mint egy 10 milliós benzines vagy dízel. Ellenben egy 10 milliós benzines vagy dízel már kiszolgál téged 0 kompromisszummal. Akkó' mirő' beszélünk, kérem szépen?!

Úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy várjon, kivéve persze, ha az ő igényeinek megfelel a villany, akkor ne várjon semmire. De a kérdezőnek én ezt ajánlom.

2021. szept. 30. 16:50
 19/38 anonim ***** válasza:
64%

#18 az egy dolog hogy a lítium véges, de nézd meg a környezetet milyen békés és szép egy lítiumbánya helyén. :D

nnameg, képzelj el egy világot a jelenlegi áramellátással mondjuk egy nyári estén, hazamegy mindenki, és egyszerre ráakasztja a töltőre a villanyxarrt, és kapcsolja be otthon a légkondit. Pakson meg nem győznek a tűzre pakolni. :D :D

2021. szept. 30. 17:14
 20/38 Beviz Elek ***** válasza:
89%

Ha érdekel az elektromos az már jó dolog, esetleg bérelj ki egyet hogy milyen is vele a közlekedés. Én magam alá csináltam és függő lettem.

Úgy gondolom hogy a nagyon belépő szinten még szenvedős lehet a közlekedés (i-MiEV és testvérei), de ahogy magasabb árkategóriát nézel úgy egyre élhetőbbek és hamar elérsz abba a kategóriába ami már jobb mint egy belsőégésű szutyok.

Nekem egy 1.-es Leaf tudása bőven elég lenne, gondolkodtam is rajta egy ideig, de élőben közelebbről körbenézve realizálódott bennem hogy szegény elfogadhatatlanul csúnya és sírva vezetném.

A 28-as Ioniq már autó formájú és amíg a sok majom sapkában a hidegben dideregve járatja a motort hogy kezdjen fűteni a kocsi addig te beállítod hogy mikorra legyen meleg és a kellemes hőmérsékletű autóba ülsz be a téli hajnalon.

Olvass utánuk, nézz teszteket, próbálj ki néhányat és megtalálod hogy honnan indul a számodra elfogadható autó.

2021. szept. 30. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!