Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 15 éves autó helyett másikat?

15 éves autó helyett másikat?

Figyelt kérdés

15 éves korának megfelelő állapotú dízel (közel 270 ezret futott...) helyett érdemes lehet venni egy valós közel 170 ezret futott, de szintén, 13 éves benzin + gázost, más márkából két-három évre?

Vagy felesleges szenvedni vele, két-három évet még ez is kibír és inkább "tűrjek" az autónak (apró de tizen-harmincezres meghibásodások, dízelkerregés, rendkívül lomha stb.)?

Csak azért ez a csere, mert még talán-talán azt meg tudom fizetni. Drágábbat most nem.

2021. szept. 29. 10:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

az átmeneti autón legalább buksz majd fél milliót, ha eladod 2-3 év múlva

én már ezért sem cserélném le a biztos, ismert autómat egy másikra

2021. szept. 29. 10:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a cserének semmi értelme
2021. szept. 29. 10:47
 3/10 A kérdező kommentje:
De akkor meg járjon az ember egy olyan autóval aminek már bármikor lóghat bármije szinte? Miből vegyen akkor 10 évnél fiatalabbat az ember? Hitelből nem mert azt nem szabad, mondják a nagykönyv szerint... 2+ milliót meg mire összegyűjt az ember...
2021. szept. 29. 10:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Amit veszel pont így járhatsz vele, vagy még rosszabbul.
2021. szept. 29. 11:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez sem futásban, sem korban nem jelentősen jobb autó. Nem cserélném le. 2-3 évre pláne nem! Legjobb esetben csak az átírást bukod. Az se két fillér. Rosszabb esetben egy használt kocsi mindig lutri. Nem látsz bele az utolsó csavarig. Kifoghatsz valami szopórollert és verheted a fejedet a falba.

Akkor cserélném, ha jelentősen jobb, fiatalabb autót tudnék venni. Ez nem az.

Összehasonlításul 16 éves 305 ezer km-t futott dízel autóm van. De ezt a km-t nálam futotta, pontosan tudom, hogy mikor, mi, mire lett rajta cserélve. Azt is tudom, hogy végig vigyáztam rá, karban volt tartva. Bárhova, bármikor el merek vele indulni. Nyomatékos, jól fogyaszt, vezetni is szeretem. El nem cserélném egy lutri másikra, ami csak pár évvel fiatalabb!

2021. szept. 29. 11:22
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 Igen de biztos egy komolyabb kényelmesebb autóról van szó... Szerinted ha én is annyira szeretném akkor le akarnám cserélni? :)
2021. szept. 29. 12:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Dízelben a 270e km az semmi (ha valós).

Ha benzinest veszel akkor búcsúzz el az alacsony fogyasztástól, ami valószínűleg meg van mert azt írtad lomha :)

A lomha szívódízelek marha keveset fogyasztanak ha jók a porlasztói.

2021. szept. 29. 16:16
 8/10 A kérdező kommentje:
ez turbódízel de lomha, 69 lóerő...
2021. szept. 29. 17:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"#5 Igen de biztos egy komolyabb kényelmesebb autóról van szó... "

Opel Astra 1.7CDTI. Nem komoly autó, ma már nem. 2005-ben nagyon jól felszerelt volt és végig vigyáztam is rá. A kora és futása ellenére nem egy szakadék sem kívül, sem belül. Nekem teljesen megfelel. Új, vagy pár éves autóra talán elcserélném. 2-3 évvel fiatalabbra semmiképp.

De a te autód, te döntésed.

2021. szept. 29. 18:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok, mondjuk nekem kene meg költeni 5-6 kilót a jelenlegire hogy patent legyen. Már ugyanennyi ráment. Alig bírnám így eladni és azt is szarert hugyert, szóval úgy gondolkoztam ha a motor bele jo akkor meg lesz csinálva aztán tépetem tovább, sokat buksz mindenen, az új ami csak újabb ugyanúgy lehet lutri vagy meg lutribb vagy patent, de nem tudhatod meg senki sem, mellesleg minnel fiatalabb annal jobban papír, az én a4-em is hasonló korú 350 van benne óra szerint, azt néztem hogy pl egy A5 ami az igényeimnek megfelelne az kb 3.5 körül van és mondjuk 2008-2009 körüli csak, és itt is csak pár év van. Önmagában jo autó meg a jelenlegi is de oda jutottam gondolkodásban mint említettek hogy minden hülyeségen buksz és összeadódik és nem sokkal vagy semmivel vagy legrosszabb esetben seggre ülsz, szóval ennyi. És habár a mostanim elég jól tépet, legalábbis számomra, kellene a telhetetlenség miatt még erősebb de egyenlőre így értelmetlen. Majd ha lesz annyim hogy egy 10 év alattit vegyek akkor veszek. Nekem most ez az álláspontom aztán ki tudja mi lesz
2021. szept. 30. 20:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!