Sok autós miért akar a mögötte lévő vagy a tőle jobbra érkező másik autós elsőbbségéről lemondani?
https://www.youtube.com/watch?v=o2_NuLKvauc
Nem értem a kamerás autó előtti autó sofőrjét...
Miért eregeti be az autókat maga elé, mikor a sáv előtte üres?
Gyakorlatilag részese egy balesetnek.
Én is voltam már hasonló helyzetben, mint a sárga autós, csak nem buszsávban, és szerencsére figyeltem, amikor a belső sávban a lángész kicsalogatott elém az alárendelt útról egy másik autót.
Segítőkész, udvarias akar lenni.
Csak hát ugye rohadtul mást lát a védett úton haladó, és mást, aki az alárendelt helyről jönne.
Utóbbi nagy valószínűséggel átlátja a helyzetét, legfeljebb még sokat kell várnia a kedvező alkalomra, de az "előzékenységet" az ember ilyenkor többnyire sürgetésnek érzi, és megindul.
Aki előzékenykedett, elsunnyog, jogilag nem vonható felelősségre, hiszen a baleset sima elsőbbség meg nem adása szituból ered.
Nyilván vánszorgós, dugós helyzetben érthető és indokolt az előzékenység, de ahogy a szürke autó vezetője is utólag nyilván azt mondja, óbárcsakvártamvolnamégpárpercet, erősen megfontolandó, hogy minden szükséges információ birtokában, és megfontoltan vagyunk-e udvariaskodók, vagy mert csak ez olyan menő.
1.
Az mikor lehetne haladni, csak te eregeted be a mellékútról az autókat, a mögötted lévő meg nem tud tőled haladni!
Voltam már a mellékútról érkező pozíciójában is és szintén egyenesen akartam menni.
Amikor a belső sávban érkező megállt, villogott nekem, szinte "erőszakosan" ki akart engedni.
A külső sávban meg folyamatosan mentek el mellette az autók.
Azzal nem a mögötte lévő hanem a saját elsőbbségéről mond le.
Okai:
- udvariasság
- figyelmesség mert pl a másik oldalon feltorlódott a sor
- balfszság
"Az mikor lehetne haladni, csak te eregeted be a mellékútról az autókat, a mögötted lévő meg nem tud tőled haladni!"
Ha mögötted jön, akkor neki nincs ilyen helyzetben elsőbbsége. Mivel te előtte állsz, innentől előzésnek, vagy max kikerülésnek minősülne az ő manővere, de ezek semmilyen esetben nem elsőbbséget biztosító manőverek.
'De a mögötte lévő, elsőbbséggel rendelkező sem tud haladni miatta!'
Talán sokkoló lesz a számodra, de annak nincs elsőbbsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!